صنعت گردشگري کشور نسبت به 30 سال گذشته رشد داشته است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران در مراسم گراميداشت روز جهاني جهانگردي و هفته فرهنگي استان تهران که شب گذشته در مجموعه فرهنگي- تاريخي کاخ گلستان برگزار شد، درباره وضعيت صنعت گردشگري گفت: زمانيکه وضعيت صنعت گردشگري را بررسي مي‌کنيم بايد منطقي نسبت به تحليلمان وجود داشته باشد. چند ديدگاه نسبت به اين موضوع وجود دارد در ديدگاه نخست وضعيت گردشگري کشور را نسبت به آن چيزي که در دنيا و کشورهاي همسايه اتفاق مي‌افتد، مي‌سنجيم و در اين ديدگاه شاهد آن بوده که صنعت گردشگري مان قابل رقابت است.

«محمدابراهيم لاريجاني» افزود: در ديدگاه بعدي وضعيت صنعت گردشگري را نسبت به 30 سال گذشته بررسي مي‌‌کنيم البته در زمينه حجم ورود گردشگران خارجي نسبت به کشورهاي همسايه عقب بوده و نسبت به سه دهه اخير جلو هستيم.

«لاريجاني» با اشاره به آنکه حجم سفرهاي مردم به استان‌هاي مختلف بالا بوده تصريح کرد: وضعيت زيرساخت‌هاي گردشگري در بخش رستوران‌ها، حمل و نقل هوايي نسبت به سه دهه گذشته بهتر شده حتي امروز شاهد آن هستيم که ادبيات گردشگري مجريان تلويزيون نسبت به گذشته تغيير پيدا کرده است.

او ادامه داد: هم‌اکنون 15 نشريه تخصصي در ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري منتشر مي‌شود که تريبون خوبي براي بيان مشکلات و تشويق سرمايه‌گذاران است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران تأکيد کرد:‌ در صنعت گردشگري کشورمان شاهد کم‌رونقي بوديم اما هيچ زماني سکون و توقف نداشتيم در مجموع برآيند صنعت گردشگريمان خوب بوده و بر اثر نگاه کلان مديريتي در گردشگري کشور تمام پارامترهاي صنعت گردشگري رو به رشد بوده است.

«لاريجاني» اظهار داشت: گردشگري را نمي‌توان جدا از جامعه ميزبان دانست تا 20 سال گذشته مردم به راحتي جرأت سفر به روستاي هدف گردشگري را نداشتند اما هم‌اکنون به خوبي شاهد آن هستيم که جامعه ميزبان آمادگي کامل را نسبت به استقبال از گردشگران دارد. اين موارد بيانگر رشد صنعت گردشگري کشورمان است.

او بيان کرد: نگاه کلان مديريتي ثابت مي‌کند که گردشگري همواره در مسير رو به رشد بوده و با شتاب در حال حرکت است.

مديرکل سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به آنکه خلاء قانوني در صنعت گردشگري وجود دارد، اظهار داشت: در صنعت گردشگري آئين‌نامه به روزي نداريم که جوابگوي نيازهاي هم‌اکنون جامعه باشد. بسياري از اين آئين‌نامه‌ها قديمي و ناقص بوده است.


«لاريجاني» تأکيد کرد: مباحث اقتصادي مربوط به نرخ ارز در کشور و تأثير آن بر صنعت گردشگري از موضوعات گسترده‌اي است که کمتر به آن پرداخته شده است. ثابت ماندن نرخ ارز از مهمترين عامل‌هاي اصلي گران بودن تورهاي مسافرتي داخلي همچون کيش است.

«لاريجاني» با اشاره به آنکه هزينه‌ انرژي در هتل‌ها بالاست بيان کرد: سازمان ميراث‌فرهنگي به تنهايي قادر به حل مشکلات نيست. در بسياري از کشورها براي توسعه صنعت گردشگري يازده وزارتخانه با يکديگر همکاري و با کمک هم مشکلات را حل مي‌کنند.

او ادامه داد: مقام معظم رهبري سياست‌هاي کلي اصل اشتغال را در تيرماه سال‌جاري به مسوولان در يازده ماده ابلاغ کرد که ماده 9 آن به استفاده از فرصت‌هاي اقتصادي داراي مزيت مانند گردشگري اشاره شده است. اين موضوع بيانگر آن است که رهبر انقلاب به صنعت گردشگري توجه ويژه داشته است.

«لاريجاني» تأکيد کرد: اميدواريم تمامي مسوولان، مديران کشور و بخش خصوصي فرمان مقام معظم رهبري و سياست‌هاي کلي اشتغال و منشور اقتصادي ايشان را سرلوحه کار خود قرار دهند.

مديرکل ميراث‌فرهنگي استان تهران با اشاره به آنکه بخش خصوصي بايد در حوزه گردشگري کوتاهي نکند، گفت: در صنعت گردشگري بايد با ايجاد انسجام و همدلي اختلافات را حل کنيم و رسانه‌ها نيز در توسعه اين صنعت کمک کنند.

«لاريجاني» از افتتاح سه طرح گردشگري در ششم مهر خبر داد و تصريح کرد: مرمت ساختمان 300 ساله که نخستين بانک ايران در آنجا تأسيس شده به پايان رسيده و هم‌اکنون به سفرخانه سنتي تبديل شده است.

او همچنين گفت: برج شبلي دماوند نيز بازگشايي مي‌شود. همچنين شهربازي در چهارراه سبلان، خيابان شهيد مدني در مجتمع تجاري امير راه‌اندازي مي‌شود.

او همچنين از برگزاري‌ جشنواره زمستاني استان تهران با محوريت توريسم ورزشي در دي‌ماه خبر داد.

در ادامه اين مراسم «شاهرخ رامين» نماينده مردم شهرستان‌هاي دماوند و فيروزکوه در مجلس شوراي اسلامي گفت: بايد دروازه‌هاي کشور را بر روي گردشگران باز بگذاريم و اجازه دهيم گردشگري همان راه ابريشمي باشد که در گذشته تمامي دنيا براي ديدن ايران به کشورمان سفر و از نزديک حقانيتمان را لمس مي‌کردند.

در پايان اين مراسم از سرمايه‌گذاران برتر استان تهران، منتخبين دفاتر سفر و گردشگري استان تهران، منتخبين جانبازان و ايثارگران خدمات مسافرتي، منتخبين برترين راهنمايان گردشگري، منتخبين هتل‌ها و هتل‌ آپارتمان‌هاي استان تهران و هنرمندان صنايع‌دستي و 6 نفر از خبرنگاران فعال در حوزه گردشگري از جمله سميرا محبعلي از خبرگزاري ميراث آريا، اعظم راستي از هفته‌نامه تعطيلات‌نو، سميه ايمانيان از خبرگزاري ايسنا،‌ رقيه علي‌نيا از راديو، زهرا محمدي از روزنامه جهان اقتصاد و مرضيه اميري از باشگاه خبرنگاران تقدير و تجليل شدند.
/202



انتهای پیام/

کد خبر 139007062