قم ظرفیت‌های خوبی در زمینه گردشگری دارد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم با بیان این که ایران بهترین ظرفیت را در زمینه گردشگری زیارت دارد، گفت: استان قم علاوه بر گردشگری زیارت، ظرفیت‌های بسیار خوبی در سایر بخش‌های گردشگری دارد.

به ‌گزارش میراث‌آریا، علیرضا ارجمندی شامگاه سه‌شنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ در جلسه دومین مجمع سالانه جامعه حرفه‌ای هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان قم در تالار هتل المپیک اظهار کرد: ورود گردشگر وابسته به تبلیغات است و شاهدیم که کشورها در این زمینه تبلیغات بسیاری انجام می‌دهند؛ اما در قم به برکت وجود حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) سالانه شاهد میلیون‌ها زائر و گردشگر در این استان هستیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم تأکید کرد: باید اقتصاد استان را در بخش گردشگری با سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی افزایش دهیم که این امر با مشخص شدن بسته گردشگری حاصل می‌شود؛ چرا که در قم، علاوه بر گردشگری زیارت، ظرفیت‌های دیگر گردشگری نیز داریم.

او با اشاره به پیشینه ۷ هزار ساله قم بیان کرد: یکی از بخش‌هایی که در آن کار می‌کنیم، موضوع میراث‌فرهنگی است که نیازمند معرفی و اطلاع‌رسانی است و در این زمینه پژوهش‌های علمی توسط کارشناسان نیز انجام شده است.

او خاطرنشان کرد: فاز نخست سایت‌موزه قلی‌درویش راه‌اندازی خواهد شد که همین موضوع می‌تواند یکی از جاذبه‌های گردشگری استان قم باشد.

ارجمندی بر ارتباط میراث‌فرهنگی با گردشگری تأکید و بیان کرد: پیوند این دو، موجب رونق اقتصادی مردم در بافت تاریخی و میراثی شهر قم می‌شود و خود شهروندان حافظ بافت تاریخی شهر می‌شوند؛ از این‌رو لازم است که اهمیت این موضوع را برای مردم تبیین کنیم.

او تصریح کرد: جناب آقای مهندس بهنام‌جو استاندار جدید قم از اصحاب گردشگری هستند و این مایه امیدواری برای ماست که ان‌شاءالله شاهد تحول در بخش گردشگری خواهیم بود.

او با دعوت از سرمایه‌گذران گفت: استان قم با توجه به حضور میلیون‌ها زائر و گردشگر در طول سال، در بخش گردشگری ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری دارد.

ارجمندی اعلام کرد: در حال حاضر ۶۲ طرح گردشگری در استان قم در حال ساخت هستند که از این تعداد، ۲۲ طرح مربوط به واحدهای اقامتی می‌شود.

او ساماندهی و مرمت محور گردشگری‌تاریخی بازار کهنه، میدان کهنه و سرای ملا حسین و همچنین ثبت آثار میراث‌طبیعی را، از جمله فعالیت‌های این اداره‌کل در سه سال اخیر ذکر کرد.  

او خاطرنشان کرد: در ثبت منقول ۲۶ اثر، در ثبت غیرمنقول ۱۸ اثر، در ثبت میراث‌طبیعی ۱۶ اثر و در ثبت ناملموس ۱۷ اثر در استان قم ثبت ملی شده‌اند.   

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم؛ همچنین از فعالان بخش خصوصی به ویژه پیشکسوتان در حوزه گردشگری استان قم تقدیر و سپاسگزاری کرد.

به بازسازی هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های قم توجه شود

رئیس جامعه حرفه‌ای هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان قم در این نشست نیز، اختصاص تسهیلات با نرخ پایین را یکی از خواسته‌های جامعه حرفه‌ای هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان قم برشمرد و گفت: برای رفع کمبود تخت در سطح استان، باید به مسأله بازسازی هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان نیز توجه داشت.

عماد محمودپور، به نصب تابلوهای غیرمجاز بر سر در برخی از اماکن اقامتی در سطح استان قم اشاره کرد و خواستار رسیدگی به این مسأله و همچنین ساماندهی خانه‌مسافرهای غیرمجاز شد.

همچنین سرهنگ فرامرزی رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان قم اظهار کرد: پلیس یاور و دوست شماست، هر جا نیازی باشد و از ما درخواست کنید، به یاری شما می‌آییم.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم نیز، با اشاره به پیشینه هتلداری در قم گفت: صنعت هتلداری قم جزو رکن اساسی گردشگری این استان است.

شهاب علی‌عرب گزارشی از فعالیت‌های کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم ارائه کرد. 

محمدتقی مستقیمی پیشکسوت گردشگری و رئیس پیشین جامعه حرفه‌ای هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان قم گفت: جامعه حرفه‌ای هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان قم را با پنج واحد شروع کردیم و امروز خوشحال هستیم که بیش از ۷۰ واحد عضو آن هستند.

ضیایی از فعالان گردشگری بخش خصوصی نیز از سخنرانان دیگر این جلسه بود که مطالبی را درباره صنعت گردشگری از جمله گردشگری زیارت بیان کرد. 

در این جلسه حمیدرضا جعفری کافی‌آبادی مدیرکل هماهنگی امور رفاهی زائرین استانداری قم، مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری و تعدادی از کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم نیز حضور داشتند.

در پایان این نشست از تعدادی از پیشکسوتان و فعالان بخش خصوصی استان قم در حوزه گردشگری تقدیر به عمل آمد.

هتل المپیک شهر قم در خیابان معلم غربی قرار دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403080800504
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha