بازگشت به هنرهاي وابسته به معماري نيازمند تعريف کاربري‌هاي تازه

«ساسان قاسمي» معاون دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)، ضمن بيان اين مطلب گفت: بهره‌‌مندي از هنرها و تزيينات وابسته به معماري در آنچه امروز معماري مدرن ناميده‌ مي‌شود به عنوان يک نياز مبرم احساس مي‌شود.

وي تصريح کرد: اين نياز مبرم هنوز در ميان مسوولان و متوليان امر احساس نشده است و تفکر سازماني ما در اين بخش به طور کامل مدرن است.

معاون دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث‌ معنوي و طبيعي ادامه داد: آنچه مشاهده مي‌شود وابستگي مردم به تفکر مدرن است که نشان مي‌دهد ما در اجرا و ساز و کارها مشکل داريم.

قاسمي با اشاره به اين که در همه دنيا دوران تاريخي و پس از آن رنسانس هنري،‌ مدرنيته هنري، نفرت از مدرنيته و در نهايت بازگشت به سنت‌ها با ديدگاه مدرن (پست مدرنيسم) به دنبال يکديگر اتفاق افتاده‌اند، اظهار داشت: ما در ايران دوران تاريخي، رنسانس هنري و مدرنيته را پشت سر گذاشته‌ايم اما هنوز وارد وادي پست مدرنيسم نشده‌ايم چرا که اصل احساس نيز براي بکارگيري مفاهيم سنتي در مدرنيته نه از سوي متوليان و نه سوي مردم احساس نشده است.

وي اضافه کرد: با رسيدن به اين مرحله است که تعريف کاربري‌هاي تازه براي اين تزيينات و هنرها مي‌تواند بازگشت مجدد و البته احياء شده‌اي را براي آن‌ها رقم برند.

اين مقام مسوول به ميراث آريا گفت: تنها راه ماندگاري اين هنرها که اکنون به واسطه فعاليت تعداد اندکي هنرمند به حيات خود ادامه مي‌دهند تعريف کاربري‌هاي تازه است.

معاون دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث‌ معنوي و طبيعي با بيان اين که آن چه زمينه‌ساز باقي‌ماندن اين هنرها در کشاکش تاريخ شده تعريف کاربري‌هاي مناسب هر دوره‌ است، خاطرنشان کرد: بارها از بازگشت صنايع‌دستي به زندگي روزمره گفته شده و بايد بدانيم اين ديدگاه همان بازگشت به هويت تاريخي است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390090523