اين غار که توسط گروه غارنوردي زنجان شناسايي و مورد اکتشاف قرار گرفته است به دليل وجود حوضچههاي آبي و سفرههاي آب زيرزميني به عنوان يکي از جاذبههاي ديدني اين منطقه محسوب ميشود.
يادآور ميشود، خوشبختانه به علت فني بودن پيمايش مسير اين غار جذاب و ديدني، دسترسي به آن سخت بوده که اين عامل باعث شده است تا زرينغار تقريبا دست نخوره باقي بماند.
«محسن صنعتي» مسوول گروه غارنوردي هيات کوهنوردي استان زنجان در اين باره اظهار داشت: اين گروه مجرب و توانمند براي شناساندن و معرفي اين غار اقدام به مستندسازي در قالب فيلم و عکس به صورت حرفهاي کرده است.
وي افزود: اين غار داراي قنديلهاي گل کلمي زيبا و شگفتانگيز، تالار خاکستري، تالاب اژدها و مرواريد غار است که با شناساندن و معرفي هر چه بهتر، گردشگران حرفهاي از اقصي نقاط جهان به سوي آن جلب و جذب خواهند شد.
به گفته اين مسوول، از غار «کتلهخور» واقع در منطقه گرماب از توابع شهرستان خدابنده نيز عکس و فيلم مستند به صورت حرفهاي وجود ندارد و تنها گروهي از غارنوردان آلماني از آن فيلم و عکس به صورت حرفهاي تهيه کردهاند که کامل نيست.
به گزارش ميراثآريا، صنعتي با بيان اين که تاکنون در ايران از هيچ غاري به صورت حرفهاي مستندسازي نشده است، يادآور شد: مستندسازي غار «گلجيک» در منطقه زنجانرود نيز از سوي گروه غارنوردي هيات کوهنوردي استان زنجان آغاز شده است.
مسوول گروه غارنوردي هيات کوهنوردي استان زنجان تصريح کرد: بر اساس برنامهريزيهاي صورت گرفته در آينده نه چندان دور غار «خرمنهسر» در شهرستان طارم، کتلهخور در شهرستان خدابنده، «قوشاغار» در شهرستان ماهنشان نيز مستندسازي حرفهاي خواهند شد.
117/
انتهای پیام/