اين مقام مسوول ادامه داد: کليسا شامل بخشهايي چون برج ناقوس، نمازخانه بوغوس پطرس (اجاق دانيال)، حياط، پيشخوان ورودي اصلي مجموعه، هشتي ورودي، کليساي ورودي، صومعه، سالنهاي آموزش طلاب و محل اسکان راهب و مسافران ميشود.
وي با اشاره به اين که شيوه معماري بنا، مصالح ساختماني و تزيينات به کار رفته در آن همانند کليساهايي چون طادئوس است که در خلال قرون چهارم تا ششم هجري ساخته شدهاند، افزود: سبک معماري اين کليسا از شيوههاي مختلف معماري اورارتو، اشکاني و رومي تلفيق شده که به «شيوه ارمني» معروف است.
محمدي در پايان گفت: سرتاسر ديوارهاي خارجي کليسا پوشيده از حجاري، طاقنما، نيمستون و مقرنسکاري است. در 4 ديوار خارجي بنا نقشبرجستههايي بسيار زيبا ديده ميشود که نقشبرجسته ضلع شرقي کليسا سنگسار کردن استپانوس مقدس، ضلع غربي مصلوب شدن حضرت مسيح، ضلع شمالي عروج حضرت مسيح و ضلع جنوبي طفوليت حضرت عيسي در آغوش حضرت مريم را نشان ميدهد.
کليساي سنت استپانوس در 19 کيلومتري غرب جلفا در محلي به نام قريه قزل وانک (صومعه قرمز) واقع شده و بناي آن در داخل دژي استوار است. به مجموعه بناهاي موجود در درون اين دژ «وانک استپانوس مقدس» ميگويند.
/110
انتهای پیام/