وي تصريح کرد: کاخ گلستان به عنوان مادر موزههاي پايتخت با نيم ميليون سند تاريخي، اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و هنري به عنوان غنيترين مجموعه تاريخي محسوب ميشود که ميتوان نام آن را گنجينه جهاني گذاشت.
اين مقام مسوول با اشاره به برابري کاخ گلستان با موزههايي نظير آرميتاژ، کوپا و اورسه افزود: آثار و اشياء سلطنتي، اسناد، معماري و همچنين تيکه دولت که خواستگاه هنر، تئاتر و موسيقي بوده است که موجب شده تا اين مجموعه معرف مکتب تهران و يک دانشگاه تاريخي باشد.
شريفي به ثبت جهاني کاخ گلستان اشاره کرد و گفت: پرونده اين اثر تهيه و به يونسکو ارسال شده تا بدين ترتيب اولين بناي پايتخت در فهرست ميراث جهاني قرارگيرد.
رئيس کاخ موزه گلستان ادامه داد: شمس العماره بلند ترين بناي تهران قديم بوده است و به نوعي برج ميلاد دوره قاجار محسوب ميشد، به همين دليل معماري وکالبد اين سازه به عنوان نماد جشنواره انتخاب شد.
وي خاطر نشان کرد: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته امسال نگاه جامع و حرفهايتري به اين جشنواره شده است به طوري که با انتخاب داوران حرفهاي، شخصيتهاي برجسته فرهنگي وهنري اين جشنواره پر بارتر از گذشته شده است.
اين مقام مسوول به راه اندازي ساعت شمس العماره اشاره کرد و افزود: اين ساعت هديه ملکه «ويکتوريا» به ناصرالدين شاه است که نظير آن در کشور وجود ندارد.
وي افزود: استاد ساعتچي پس از يک سال پژوهش در ساختمان و کارخانه اين ساعت اقدامات احيايي اين اثر تاريخي را انجام داد که در آغاز سال نو اين ساعت پس از 90 سال دوباره به راه خواهد افتاد.
شريفي در پايان به انتشار يک کتاب درنيمه اول سال 91 اشاره و به برگزاري هرچه با شکوه ترجشنواره شمس العماره تاکيد کرد.
102
انتهای پیام/