وي ادامه داد: در نتيجه کاوشها، باستانشناسان در محوطه باستاني شهداد، به فضاهاي معماري مسکوني برخوردند که ارتفاع ديوارهاي باقي مانده آن در نتيجه فرسايش عوامل طبيعي بهويژه بادهاي جبهه شمالي منطقه پس از گذشت 4 هزاره، بين 60 تا 80 سانتيمتر بود. در بازديدهاي عمومي تصور عامه مردم اين بود که ارتفاع ديوارها از ابتدا همين اندازه بوده و مردماني کوتوله در اين فضاها زندگي ميکردهاند.
افضلي اظهار داشت: متاسفانه برخي از رسانهها نيز با برداشت غيرعلمي به اين مساله دامن زدهاند و از محوطه باستاني شهداد به عنوان شهر کوتولهها نام بردهاند.
وي اظهار داشت: در کاوشهاي باستانشناسي صورت گرفته در گورستان اين محوطه و پس از بررسي 300 قبر، هيچ نشاني از اين موضوع که در گذشته انسانهايي با قد کوتاه در اين منطقه زندگي ميکردهاند، ديده نشد.
مدير روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان تاکيد کرد: شواهدي مبني بر وجود افراد کوتوله در گورستان محوطه باستاني شهداد يافت نشده و قد و اندازه افراد به اندازه طبيعي و معمولي بوده است.
وي يادآور شد: املاح و نمک موجود در خاک منطقه شهداد بهنحوي است که براي بقاي اجساد بسيار مطلوب و مناسب است.
افضلي بيان کرد: در سالهاي گذشته عدهاي افراد سودجو با جستوجو در گورستانهاي منطقه بهويژه در حوزه شهداد و اندوهجرد، به اجساد باقيمانده نوزادان برخوردند و اين مساله را گواهي بر درستي باور عامه مردم درباره وجود مردمي کوتاه قد در آن منطقه دانستند.
وي اظهارداشت: ابعاد درفش شهداد به عنوان قديميترين پرچم فلزي جهان نشان ميدهد افرادي که اين درفش را ساختهاند افرادي کوتاهقد نبودهاند.
افضلي عنوان کرد: وجود شهر کوتولهها پايه و اساس علمي ندارد و از نظر باستانشناسي نيز رد شده است.
ب/102
انتهای پیام/