بنا بر اين گزارش، کارشناس امور فرهنگي و رئيس کميته ملي موزههاي ايران در اين مراسم گفت: جشن تيرگان يکي از جشنهاي ملي و داراي وجاهت و هويت اصيل ايراني است که در مناطق مختلف ايران برپا ميشود.
«سيد احمد محيط طباطبايي» افزود: ميراث معنوي، سرمايه ملي و فرهنگي هر قوم است که حفظ و احياي آن تنها از سوي يک نهاد و سازمان ميسر نيست و همه مردم و انديشمندان در اين حوزه مسوولاند.
وي عنوان کرد: آيينهاي معنوي هويتبخش و قلب هر فرهنگاند و انديشهها و داشتههاي هر قوم را در خود دارند.
محيط طباطبايي با بيان اين که اين جشن به معناي بزرگداشت طبيعت و اداي احترام به طبيعت و مردم است، افزود: بزرگترين ميراثدار کشور، سازمان ميراث فرهنگي است که بايد با همکاري و مشارکت ديگر سازمانها، براي حفظ آثار تاريخي و معنوي کشور تلاش کند.
سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي نيز در اين مراسم گفت: حفظ آداب و سنن، فرهنگ، پيشينه و تاريخ گذشته و انتقال درست فرهنگ اصيل نياکان به نسلهاي آينده از وظايف اين اداره کل است.
«مجتبي رضواني» افزود: جشن تيرگان نيز با مناسک و آييني خاص به عنوان نماد همدلي و تعاون مردم برگزار ميشود و به دليل اصالت و غناي فرهنگياش در سال 89 در فهرست آثار ملي کشور به عنوان ميراث معنوي به ثبت رسيد.
جشن تيرگان که در ايران باستان نيز برگزار ميشده، در ذلفآباد با ترکيبي از آداب و رسوم محلي و مراسم مذهبي مانند تعزيهخواني شکلي مخصوص به خود گرفته است و سالهاست که برگزار ميشود.
ب/122
انتهای پیام/