پژوهش‌هاي باستان‌شناسي هيات گمانه‌زني در ماسوله به پايان رسيد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي گيلان، «اميد عزيزي» با بيان اين مطلب گفت: در اين تحقيقات ابتدا حوزه فرهنگي ماسوله مورد بررسي و شناسايي قرار گرفت و در محدوده‌اي به شعاع 30 کيلومتر محوطه‌هاي تاريخي و اسلامي، معادن و کاني‌هاي سطحي، جوش کوره و گدازه‌هاي فلزکاري و همچنين بقاياي چند کوره تاريخي کشف شد.

وي افزود: بخش عمده فعاليت اين هيات مربوط به گمانه‌زني در شهر تاريخي ماسوله بود که در عمليات حفاري در چند نقطه بقاياي فرهنگي ادوار تاريخي تا دوران متاخر اسلامي به دست آمد.

اين مقام مسوول يادآور شد: بر اساس نتايج اوليه مي‌توان اظهار داشت که شهر تاريخي ماسوله از دوره ايلخاني آباد بوده اما شواهدي نيز موجود است که نشانگر سکونت فصلي و استقرارهاي غيردائمي مربوط به دوره تاريخي و به ويژه عصر اشکاني است.

گستردگي معادن آهن و وجود کوره‌هايي که از ديرباز تا اواخر دور قاجاريه، ذوب اين فلز و ساخت ابزار و ادوات زندگي روزمره و حتي ساخت تفنگ و توپ و تجهيزات نظامي در آن به انجام رسيده، نشانگر اهميت تاريخي حوزه فرهنگي ماسوله است.

عزيزي اضافه کرد: يکي ديگر از دستاوردهاي اين هيات، گمانه‌زني در جنوب ماسوله بود که در آن با آثار تدفين حداقل دو دوره برخورد شد. همچنين کشف آرامگاه کاشيکاري شده و کتيبه‌دار مسجد کشه‌سر توسط اين هيات به انجام رسيد.

وي ادامه داد: نتايج و دستاوردهاي پژوهش ميداني شهر تاريخي ماسوله پس از تکميل و تدوين گزارش آن و انجام مطالعات آزمايشگاهي بر روي نمونه‌هاي سفالي، فلزات، و سرباره‌ها در آينده‌اي نزديک در اختيار علاقه‌مندان به فرهنگ اين مرز و بوم و پژوهشگران و گيلان‌شناسان گذاشته خواهد شد.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391061558