رئيسجمهور با تاکيد بر لزوم گسترش ارتباط ميان جنبش عدم تعهد و سازمان ملل متحد افزود: بايد گامهاي موثري در مسير اصلاح ساختار سازمان ملل براي ايجاد چارچوبي دموکراتيک و عادلانه در اين سازمان برداشته شود تا در آن مجمع عمومي و دبيرکل از اختيارات کافي براي اجراي ماموريتهاي خود بهرهمند باشند.
دکتر احمدينژاد با اشاره به طرح مباحث مربوط به تحولات سوريه در اجلاس سران جنبش عدم تعهد اظهار داشت: درگيريها در سوريه بايد هر چه سريعتر متوقف شود و همگان به آغاز روند گفتوگو بر اساس عدالت بين طرفهاي مختلف در سوريه کمک کنند.
وي طرح تشکيل گروه تماس براي حل مسائل سوريه را که در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران مطرح شد، مثبت ارزيابي و تصريح کرد: تلاش خواهيم کرد بر اساس تصميماتي که در اجلاس سران جنبش عدم تعهد براي تشکيل گروه تماس اتخاذ شد، کشورهاي ديگري نيز به اين طرح بپيوندند و اميدوارم آقاي اخضر ابراهيمي نيز با تلاشهاي اين گروه همراهي کند تا بتواند نقش مثبت و موثرتري در سوريه داشته باشد.
دکتر احمدينژاد با بيان اين که امروز موضوع هستهاي ايران به ورطه لجبازي افتاده است، يادآور شد: اگر همه در جهت کاهش ديدگاههاي منفي تلاش کنند، در حل مساله موفقتر خواهيم بود.
رئيسجمهور با بيان اين که در موضوع هستهاي ايران ادامه وضع کنوني به نفع هيچ کس نيست، گفت: قرار دادن مساله در مسير رفع سوء تفاهمها کمک بيشتري به حل آن خواهد کرد و يقيناً سوالات و نگرانيهاي طرفين در مسير همکاري راحتتر به پاسخ خواهد رسيد.
دکتر احمدينژاد درباره تهديدهاي رژيم صهيونيستي عليه کشورمان نيز اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران معتقد به آن نيست که پاسخ تهديد را با تهديد بدهد، اما رژيم صهيونيستي نيز نبايد براي تهديد ايران مورد تشويق قرار گيرد و خوب است اين تهديدها محکوم شوند.
دکتر احمدينژاد با تاکيد بر اين که جمهوري اسلامي ايران براي دفاع از خود آمادگي کامل دارد، گفت: نبايد کسي فريب صهيونيستها را بخورد و بايد شرايطي را که به رژيم صهيونيستي اجازه ميدهد روزانه ساير کشورها را تهديد به حمله نظامي کند، اصلاح شود و با توجه به مشکلات متعدد منطقه نبايد مشکلات جديد ايجاد کرد.
بانکي مون دبيرکل سازمان ملل نيز در اين ديدار با تقدير و تجليل از جمهوري اسلامي ايران به خاطر برگزاري موفقيتآميز اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران از برنامهها و ملاقاتهاي خود در حاشيه اين اجلاس به نيکي ياد کرد و گفت: ملاقات بنده با رهبر معظم انقلاب اسلامي ملاقاتي ويژه و به ياد ماندني بود.
دبيرکل سازمان ملل، جمهوري اسلامي ايران را جزو معدود کشورهايي برشمرد که نقشي موثر در مساله سوريه دارند و با بيان اين که اخضر ابراهيمي تمايل دارد با تشکيل گروه تماس در حل مسائل سوريه همکاري کند، خواستار حمايت ايران از وي در مسير اجراي ماموريتهايش شد.
بانکي مون در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به صحبتهاي مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا مبني بر اين که مساله هستهاي ايران از راه گفتوگو قابل حل و فصل است، تصريح کرد: مساله را با راهکارهاي فني ميتوان حل و فصل کرد.
يادآور ميشود در ديدار با دبيرکل سازمان ملل متحد، سيد حسن موسوي معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، رييس جهمور را همراهي ميکرد.
انتهای پیام/