وي با اشاره به اين که صنايع دستي نيازمند حمايت دولت و مجلس است، گفت: در حالي که فشارهاي اقتصادي وجود دارد و جنگ اقتصادي دشمن آغاز شده است، با خريداري کالاهاي هنري ايران که در دنيا درجه يک است ميتوان راه را بر واردات بيرويه کالاها بست.
به گفته صالحي مرام آموزش در عرصه هنرهاي سنتي و صنايع دستي در زمان بسيار اندکي صورت ميگيرد و با تلاش مستمر، هنرآموز طي يک سال ميتواند به استادکار تبديل شود.
وي با بيان اين که يکي از مددجويان بهزيستي که پيش از اين سربار جامعه بود، با ورود به عرصه صنايع دستي براي 50 نفر اشتغالزايي کرد، گفت: فرايند آموزش صنايع دستي بسيار آسان و سريع است و با 5 ميليون تومان ميتوان ايجاد شغل کرد.
معاون صنايع دستي کشور يادآور شد: بيش از 95 درصد از مواد اوليه صنايع دستي در کشور توليد ميشود که از شاخصههاي اقتصاد مقاومتي است و علاج کار کشور در تحقق توليد ملي، پرداختن به صنايع دستي است.
وي افزود: سالانه حجم زيادي عروسک در سراسر کشور خريداري ميشود که ميتوان نمونههاي ايراني اين عروسکها را با مواد اوليه بومي و طبيعي توليد کرد.
صالحي مرام با اشاره به اين که صادرات صنايع دستي کشور طي 6 ماه نخست 700 ميليون دلار و به اندازه صادرات سالهاي 87، 88 و 89 بوده است، گفت: ميزان صادرات صنايع دستي در طول سال گذشته 500 ميليون دلار بود.
وي با بيان اين که تاجر ايراني غيرتمند است و نقشي موثر در اقتصاد ايفا ميکند، گفت: صادرکنندگان صنايع دستي ميتوانند تا سقف يک و نيم ميليارد دلار تسهيلات با سود 6 درصد دريافت کنند.
معاون صنايع دستي کشور در ادامه از موافقت رئيسجمهور با ايجاد گالريهاي صنايع دستي در خارج از کشور خبر داد و گفت: ايرانيان خارج از کشور و سرمايهگذاران داخلي که بخواهند در کشورهاي هدف صادرات همچون کشورهاي اروپايي، آسيايي و امريکاي جنوبي مثل برزيل و ونزوئلا گالري ايجاد کنند دولت از محل صندوق توسعه ملي به اين افراد تسهيلات ارائه خواهد کرد.
ب/112
انتهای پیام/