سنگ‌نوشته‌هاي ايلام مطالعه مي‌شوند

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام در گفت و گو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: تعداد 10 سنگ‌نوشته در اين استان وجود دارد که به منظور حفاظت از آنها، طرح مطالعه پنج سنگ‌نوشته در سال جاري در دستور کار اين اداره کل قرار دارد.

«عبدالمالک شنبه‌زاده» خاطرنشان کرد: «تخته‌ خان» شهرستان مهران که در کنار جاده ايلام- مهران قرار دارد، متعلق به دوره قاجار بوده و با خط نستعليق بر روي آن حک شده که يکي از اين سنگ‌نوشته‌ها است.

وي با بيان اينکه تمام اين سنگ‌نوشته‌ها در فهرست ميراث ملي کشور به ثبت رسيده‌اند، يادآور شد: سنگ‌نوشته «گل گل ملکشاهي» در شهرستان ملکشاهي، متعلق به دوره آشور، همزمان با دوره ايلام نو بوده که متن آن درباره حمله آشوريان به ايلام است.

به گفته اين مقام مسوول، در ورودي شهر ايلام نيز سنگ‌نوشته «تنگ قوچعلي»، متعلق به دوره قاجار وجود دارد که کادري مستطيلي دارد و بر اثر گذر زمان بخشي از نوشته آن از بين رفته و در اين فاز مورد مطالعه کارشناسان قرار خواهد گرفت.

شنبه‌زاده با اشاره به سنگ‌نوشته «نخجير» در شهرستان ايلام و واليان پشت‌کوه که متعلق به دوره قاجار است، افزود: نقش برجسته حيدرآباد ميش خاص نيز که در سال جاري به ثبت ملي رسيد و تکرار همان نقشي است که بر روي سنگ‌نوشته ملکشاهي حک شده در اين مرحله مطالعه مي‌شود.

اين مقام مسوول يادآور شد: در صورت تخصيص اعتبار مصوب 25 ميليون توماني به اين پروژه در سال جاري، طرح مطالعه آسيب‌شناسي و مرمت اين سنگ‌نوشته‌ها و طرح ساماندهي محوطه 3 سنگ‌نوشته که در مسير گردشگري نيز قرار دارند، به منظور حفاظت و جذب گردشگر انجام خواهد شد.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391081722