داوران بين‌المللي مبهوت صنايع دستي ايران شدند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون صنايع دستي کشور در نشستي خبري که صبح امروز در سالن تياره هتل لاله برگزار شد با اعلام اين خبر گفت: ايران در داوري‌هاي 2007، 2008 و 2010 مجموعا 116 نشان بين‌المللي مرغوبيت صنايع دستي کسب کرد.

«محمدحسن صالحي‌مرام» با اشاره به اين که داوران خارجي از 5 کشور قرقيزستان، قزاقستان،‌ ترکمنستان، ‌تاجيکستان و ازبکستان چهارمين دوره از داوري‌هاي بين‌المللي صنايع دستي را برعهده داشتند، افزود: ايران براي اولين‌بار شاهد حضوري چشمگير در اين دوره از داوري‌ها بود و تلاش‌هاي چندين‌ساله معاونت صنايع دستي امروز به بار نشسته است.

وي ضمن تبريک اين رويداد به مقام معظم رهبري، مسوولان و هنرمندان ايراني گفت: ايرانيان بار ديگر به تمام جهان ثابت کردند که «هنر نزد ايرانيان است و بس».

اين مقام مسوول با بيان اين که ما بارها گفته‌ايم صنايع دستي مزيت مطلق کشور است، تاکيد کرد: اين هنر ـ صنعت مي‌تواند در اقتصاد کشور نقش اول را ايفا کند و هنرمندان ايراني با آثار فاخري که در داوري‌هاي مذکور ارائه کردند رسيدن به اوج سرافرازي را براي کشور رقم زدند.

وي با اشاره به تنوع، ‌خلاقيت و بسته‌بندي‌هاي زيباي آثار ارائه شده در اين دوره از داوري‌ها تصريح کرد: آثاري که مهر اصالت يونسکو را دريافت کنند در واقع مالکيت معنوي اثرشان را به نام خود در کشور ثبت کرده‌اند.

وي افزود: با اعطاي مهر اصالت به آثار صنايع دستي، حقوق کشور در بازارهاي جهاني تامين مي‌شود.

صالحي‌مرام گفت: ايران در داوري‌هاي 2007، 2008 و 2010 به ترتيب 6، 45 و 65 نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي دريافت کرد و اختصاص مهر اصالت يونسکو به 141 اثر در داوري‌هاي 2012 نشان از روند رو به رشد کشورمان در اين عرصه دارد.

به گفته صالحي‌مرام همه بايد با همدلي و همزباني در سالي که مقام معظم رهبري از آن به عنوان سال توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني نام برده‌اند، به حمايت از صنايع دستي بپردازيم.

معاون صنايع دستي کشور يادآور شد:‌ صنايع دستي مي‌تواند بيش از 85 درصد از نيازهاي خانواده‌هاي ايراني را با قيمتي پايين و کيفيت اعياني برآورده کند.

وي با بيان اين که صنايع دستي 100درصد با سلامتي خانواده همسو است، گفت: صنايع دستي با موادي از دل طبيعت توليد مي‌شود و دوباره به طبيعت بازمي‌گردد.

صالحي‌مرام افزود: استان اصفهان با دريافت 48 نشان بين‌المللي مرغوبيت صنايع دستي همچنان در سطح کشور در دريافت اين نشان پيشتاز است و استان مازندران با 10 نشان، کرمان با 8 نشان و گلستان با 7 نشان در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.

کردستان و فارس نيز هر کدام 6 نشان؛ کرمانشاه، خراسان رضوي، گيلان، همدان و مرکزي هر کدام 5 نشان؛ لرستان،‌ تهران و سيستان و بلوچستان هر کدام 4 نشان؛ خراسان شمالي، آذربايجان شرقي و يزد هر کدام 3 نشان؛ هرمزگان،‌ البرز و قزوين هر کدام 2 نشان و زنجان، خوزستان و چهارمحال و بختياري هر کدام يک نشان بين‌المللي مرغوبيت صنايع دستي را به خود اختصاص دادند.

معاون صنايع دستي افزود: برخي از استان‌ها علي‌رغم ارائه آثار در اين دوره از داوري‌ها نتوانستند نشاني دريافت کنند.

وي ابراز اميدواري کرد که در سال‌هاي آينده در حوزه صنايع دستي شاهد رويدادهاي خوب و مثبت باشيم.
الف/ب/112

انتهای پیام/

کد خبر 1391082826