جشن هفتمین سالگرد جهانی شدن بیستون برگزار شد

جشن هفتمین سالگرد جهانی شدن بیستون شب گذشته (17 تیر ماه) در محل کاروانسرای عباسی این مجموعه تاریخی برگزار شد.

 

به گزارش میراث آریا(chtn) حسین راعی، مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون، در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: پایگاه میراث جهانی بیستون حدود 200 هکتار وسعت دارد که در این محدوده 155 اثر تاریخی شناسایی شده است.


 

وی افزود: از این تعداد آثار تاریخی شناسایی شده 80 مورد به ثبت ملی و یک مورد (کتیبه داریوش) به ثبت جهانی رسیده است. همچنین حریم منظری بیستون 50 هزار هکتار است که کار حفاظتی در این محدوده صورت می گیرد.

 

مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون، با اشاره به تاریخچه راه اندازی این پایگاه میراث فرهنگی، گفت: از سال 1379 پایگاه پژوهشی بیستون راه اندازی شد و بعد از شش سال فعالیت پژوهشی باستان شناسی، نهایتا در روز 22 تیر ماه سال 1385 و به شماره 1222کتیبه داریوش به ثبت آثار جهانی یونسکو رسید.

 

راعی تاکید کرد: ضوابط و مقررات بسیار دقیق و کارشناسی شده ای در بیستون لحاظ شده به گونه ای در حال حاضر پنج لایه حفاظتی با ضوابط مشخص در این مجموعه تاریخی داریم.

 

وی با بیان اینکه 60 درصد آثار تاریخی مجموعه بیستون مربوط به دوران اسلامی است، گفت: بیستون تنها پایگاهی است که در آن آثار تاریخی بسیاری از دوران پارینه سنگی تا دوره پهلوی دیده می شود.

 

مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون، اظهار کرد: 68 درصد آثار تاریخی شناسایی شده در بیستون ثبت ملی شده اند.

 

وی همچنین در مورد میزان بازدید گردشگران داخلی و خارجی از این مجموعه بی نظیر جهانی، گفت: در سال 1390تعداد بازدید کنندگان این مجموعه 400 هزار نفر بودند که از این تعداد 1500 نفر گردشگران خارجی تشکیل می دادند اما در سال 1391 میزان ورود گردشگران به این مجموعه رشد قابل توجهی یافت به گونه ای که بیش از یک میلیون نفر از بیستون بازدید کردند.

 

راعی تاکید کرد: در طول چند سال اخیر میزان بازدید مسافران و گردشگران داخلی از استانهای غربی به ویزه استان کرمانشاه رشد قابل توجهی یافته و ما معتقدیم که اگر اطلاع رسانی و تبلیغات درستی از جاذبه های تاریخی و گردشگری این منطقه به وجود آید میزان جذب گردشگر در استان کرمانشاه چند برابر خواهد شد.

 

مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون، گفت: بیستون یک گنجینه مادام العمر برای استان کرمانشاه است که نیاز است مسئولین استانی به این امر توجه ویژه داشته و بتوانند با اجرای کامل طرح ساماندهی روند جذب گردشگر را دوچندان کنند.

 

وی همچنین از در دست مطالعه بودن محور گردشگری تاق بستان – بیستون خبر داد و گفت: باید با ایجاد زیرساختهای لازم در این محور گردشگری، زمینه را برای توسعه هرچه بیشتر گردشگری استان کرمانشاه فراهم کنیم.

 

راعی تصریح کرد: تمام کارهایی که در این پایگاه جهانی انجام می گیرد با همکاری و نظارت دانشگاه باستان شناسی آلمان و دانشگاه علم و صنعت تهران صورت می گیرد، بنابراین گفتمان روز دنیا در پلان مدیریتی این مجموعه تاریخی دیده می شود.

 

وی در ادامه از اجرای طرح ساماندهی بیستون خبر داد و افزود: انجام کامل طرح ساماندهی بیستون در سه فاز طراحی شده که تاکنون تنها فاز اولش و در حد 90 درصد انجام گرفته است که انجام فازهای بعدی این طرح بزرگ ساماندهی نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه از سوی مسئولین استان است.

 

گفتنی است؛ در پایان این مراسم با اهدا لوح تقدیر و مجسمه کتیبه داریوش از فرماندار هرسین، بخشدار بیستون، فرمانده انتظامی شهرستان هرسین و مدیر موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج به واسطه همکاری با پایگاه میراث جهانی بیستون تقدیر صورت گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1392041710