به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی کردستان، فرهاد ميمنت آبادي تصريح كرد: هنر مندان و صنعتگران زيادي در سطح استان كردستان وجود دارند كه از طريق اين كار امرار معاش مي كنند و از نابودي هنر هاي سنتي و صنايع دستي حمايت و در حفظ آن تلاش مي كنند ما نيز به نوبه خود از اين هنرمندان و صنعتگران حمايتهايي انجام داده اين كه از جمله اين حمايتها می توان به بيمه نمودن اين هنرمندان، ارائه تسهيلات براي آنها و ارائه آموزش هاي لازم در رشته هاي مختلف صنايع دستي استان كردستان اشاره کرد.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: در حال حاضر 32 رشته فعال صنايع دستي در سطح استان كردستان وجود دارد كه 21 رشته آن بومي و مختص به استان كردستان بوده و 13 رشته آن ملي است.
وي در ادامه به تعداد صنعتگران فعال استان و تعداد كارگاهها اشاره كرد وافزود: در سطح استان كردستان 210 هزار نفر فعال صنايع دستي وجود دارد كه 65 هزار نفر آموزش ديده رسمي و 145 هزار نفر فعالان عرصه صنايع دستي غير مستمر و روستايي مي باشد و همچنین 4 هزار 500 كارگاه متمرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی مشغول به فعاليت هستند.
به گفته وي تاکنون تعداد 21 رشته صنايع دستي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده اند.
ميمنت آبادي در ادامه گفت: در سال 87 يك اثر گليم و در سال 89 يك اثر كلاش ودر سال 91، 6 اثر شامل قلمدان چوبي، كلاش بافي ، قاشق چوبي، گليم سنه، شالبافي، قلمدان چوبي مشبك توانستند نشان مهر اصالت يونسكو را دريافت کنند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: در سال هاي 91 تعداد 12 اثر و در سال 92 تعداد 24 اثر از آثار و هنرهاي صنايع8 دستي استان كردستان توانست نشان مهر اصالت و مرغوبيت كالا را دريافت نمايد كه اينها همگي نشان از توانمندي هنرمندان صنايع دستي استان كردستان است و مي تواند موجب رونق و توسعه هنرهاي سنتي و صنايع دستي و معرفي آن به جهانيان شود.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان به تعداد هنرمندان و صنعتگران بيمه شده از سوي معاونت صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اشاره كرد وگفت: در سال هاي 90، 91 و 92تعداد 6 هزار 850 نفر از هنرمندان و صنعتكران تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار گرفته اند و از خدمات اين بيمه برخوردار مي شوند.
وي به تعداد 20 مجتع كارگاهي ثابت و استيجاري و متغير و روستايي در سطح استان كردستان نيز اشاره كرد.
وي درادامه خاطرنشان كرد : در حوزه آموزش نيز كارهاي خوبي انجام شده كه شامل اموزش تعداد 5 هزار 610 نفرتوسط مربيان صنايع دستي و هنرهاي سنتي در سال هاي 91 و 92 بوده كه اين آموزش ها در كارگاهها و مجتمع ها و مناطق روستايي در حال انجام است.
میمنت آبادی در ادامه به مشكلات مالي و نبود اعتبارات كافي براي توسعه كار و ابزار و سايل براي حمايت بهتر از صنعتگران و هنرمندان اشار كرد وگفت: ما در بحث ايجاد اشتغال هيچ گونه اعتباري نداريم و در برخي از ارگانها تسهيلات اعطايي اشتغال در حوزه صنایع دستی، در مسيري غير از صنايع دستي هزينه ميشود.
در ادامه باغيبانيان مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بايد از صنايع دستی حمايتهاي همه جانبه شود چراكه صنايع دستي مي تواند جاي نفت را درصادارات كشور بگيرد ولي به دليل عدم توجه و يا بي توجهي به آن مورد بي مهري قرار گرفته و حتي پاسخگوي نياز هنرمند و ياصنعتگر نیستند.
وي خاطرنشان كرد: بايد خوشه هاي صنايع دستي در اولويت كار سازمان ميراث فرهنگي و اداره كار قرار گيرد تا اين هنرمندان بهتر بتوانند از حمايتهاي دولت و اين ارگانها بهره گيرند.
در ادامه اين جلسه معاون دفتر اقتصادي استانداری كردستان گفت: استان كردستان سومين استان كشور از نظر بيكاري است و با توجه به اینکه سطح علمي در حال افزايش است در زمينه هاي فني و خدماتي استان مطلوب نمیباشد و اين خود مشكلاتي را براي اين استان و افزايش بيكاري به وجود مي آورد و بايد براي توسعه فن و كارهاي خدماتي چاره اي انديشد که می توان از صنايع دستي به عنوان یکی از راهکارهای کم هزینه و زود بازده اشاره کرد.
حسن زاده افزود: ميزان ايجاد اشتغال نيازمند ايجاد زيرساختها و مشاركت عمومي دولت و مردم مي باشد كه دولت ميتواند با ارائه تسهيلات و ادارات با آموزش و اطلاع رساني در حوزه فني و خدماتي مردم را به ايجاد اشتغال از طريق صنايع دستي و ساير هنرهاي ديگر ترغيب نمايند تا هم بيكاري كاهش يابد و هم توازن بين سطح علمي و شغل هاي فني و خدماتي به وجود آيد.
وي به كمبود اعتبارات اشاره كرد گفت: در سال گذشته اهداف زيادي تدوين شد ولي متاسفانه درصد كمي از اين اهداف تحقق يافت و ما هرساله شاهد كمبود اعتبار و ايجاد بيكاري در سطح استان هستيم كه بايد براي اين بيكاري چاره اي علمی و عملی انديشيد و آن هم ايجاد كارگاههاي صنايع دستي و حمايت از آنان براي ايجاد اشتغال در بين جوانان است تا هم بتوانند امرار معاش كنند و هم هنر كردستان را حفظ و احياء نمايند.
انتهای پیام/