اسرافیل شفیعزاده در گفتگو با میراث آریا(chtn) نقش سازمان میراث فرهنگی را در ارتباط با مقوله فرهنگ و اقتصاد خطیر و تعیین کننده دانست و گفت: در همه نقاط دنیا، میراث فرهنگی شناسنامه ملتهاست.
وی ادامه داد: مهمترین اقدام و مسئولیت سازمان میراث فرهنگی حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و فرهنگی است که این مهم میتواند با حضور و مشارکت بخش خصوصی و مردم با سرعت بیشتری انجام شود.
شفیعزاده با اشاره به اینکه بسترهای فرهنگی موجود در کشور میتواند زمینهساز توسعه گردشگری شود، یادآور شد: رونق فعالیتهای اقتصادی در توسعه فرهنگ متبلور میشود اگر میخواهیم تحرک اقتصادی ایجاد کنیم باید از سرمایههای فرهنگی بهره بگیریم.
این مدرس دانشگاه افزود: هر آنچه از گذشته به عنوان میراث فرهنگی باقی مانده است می تواند دست مایه بهره برداری اقتصادی قرار گیرد، به جای تمرکز بر روی صادرات نفت، مواد معدنی و مواردی از این دست باید تمدن و برجستگیهای فرهنگی را مورد تاکید قرار دهیم.
وی خودآگاهی مردم و افزایش آشنایی آنها با مواریث فرهنگی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: بازگشت به ریشههای فرهنگی علاوه بر منافع اقتصادی مقابله با تهاجم فرهنگی را در پی خواهد داشت.
شفیعزاده در ادامه گفت: فعالیتهای فرهنگی همراستا و همپیوند با فعالیتهای اقتصادی هستند، استفاده از برجستگیهای فرهنگی برای تحقق اهداف اقتصادی، توسعه بازار اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی فقط بخشی از تاثیرات مثبت همپیوندی دو مقوله فرهنگ و اقتصاد است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه مسئولیت بخش فرهنگ فقط بر عهده دولت نیست، افزود: برنامهای که بدون همکاری و مشارکت مردم باشد موفقیتی در پی ندارد، بخش فرهنگ هم از این قاعده مستثنی نیست، با مشارکت مردم در حوزه اقتصاد و فرهنگ شاهد تحولات و موفقیتهای بسیاری خواهیم بود.
وی در پایان گفت: زمانی که هدف ما ایجاد تحول در اقتصاد است میتوانیم از برجستگیهای فرهنگی بیشترین بهره را ببریم.
انتهای پیام/