احیای بافت پارچه های دوره ساسانی و آل بویه

کارگاه زری بافی پژوهشکده هنرهای ملی (سنتی )پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بررسی پارچه های تاریخی ،بافت پارچه ای دوره ساسانی و آل بویه را احیا کرد. 
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، روح ا... دهقانی مسئول کارگاه زری بافی با اشاره به احیای2شیوه بافت در این کارگاه در سالجاری  گفت : فعالیت هنرمندان در کارگاه زری بافی پژوهشکده هنرهای ملی (سنتی ) همواره بر پایه یک کار پژوهشی بوده است .
او افزود: در این کارگاه با بررسی پارچه های تاریخی موجود شیوه بافت و نقش ، توسط هنرمندان بررسی و بعد از اقدامات کارشناسی احیاء می شود.
دهقانی با اشاره به فعالیت های این کارگاه برای احیای روش های بافت  اظهار داشت : نوعی بافت برگرفته از پارچه 2رو متعلق به دوره ساسانی و آل بویه و بافت ترمه سنتی که 50 سال پیش منسوخ شده بود روش هایی از بافت است که در این کارگاه احیا شده است.
مسئول کارگاه زری بافی در گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه (Richt.ir)خاطر نشان ساخت که همچنین هنرمندان درحال گذراندن مرحله مقدماتی احیای نقشه پارچه ای با نقش شاهزاده و اسیر هستند که در صورت انجام اقدامات اولیه به مرحله بافت خواهد رسید .
به گفته او ،این پارچه که هم اکنون در موزه متروپلیتن نیویورک نگهداری می شود مربوط به دوره صفویه بوده  و بعد از این دوره دیگر بافته نشده است .
این هنرمند هنرهای سنتی با بیان اینکه هم اکنون کار آموزش توسط هنرمندان این کارگاه انجام می گیرد تصریح کرد :این آموزش ها به منظور آشنایی علاقمندان با این رشته و با هدف حفظ و احیای آن انجام می گیرد.
مسئول کارگاه زری بافی تصریح کرد : تمامی طرح های در حال اجرا در این کارگاه کاملا یک کار پژوهشی به حساب می آیند که برای احیای این هنر سنتی به مرحله اجرا در می آیند.
 


انتهای پیام/

کد خبر 139311268