اثر نقاشی با عنوان \"تردستان\" اثر هنرمند شهیر بلاروسی، مارک شاگال، در موزه جهان نمای مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران جلوه نمایی می کند.

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی یکی از آثار ارزشمند مارک شاگال با عنوان \"تردستان\" با داشتن بسیاری از نمادهای  تصویری  و ویژگیهای خاص این هنرمند که گوشه ای از ضمیر ناخود آگاه و سبک منحصر به فرد این نقاش را به تصویر کشیده است مجذوب دید بازدیدکنندگان از موزه جهان نما است.

زاخاروويچ شاگال هفتم جولاي سال 1887 در ويتبسك كه بخشي از بلا‌روس فعلي است متولد شدو در سال 1985 چشم از جهان فروبست. او در خانواده‌اي با 9 فرزند بزرگ شد كه پدرش ماهي‌فروش بود. همين نكته بعدها در بسياري از آثار اين نقاش ظاهر شد؛ كارشناسان هنري عقيده دارند ماهي‌هايي كه از گوشه و كنار تابلوهاي شاگال سردرمي‌آورند و حتي بعضي از اوقات در حال پرواز هستند، خاطرات آن دوران را بازتاب مي‌دهند و براي خود نقاش،  يادآور پدرش هستند.

این هنرمند تا پايان عمر در آثارش تصاويري را ثبت مي‌كرد كه ريشه در دوران كودكي او،  زادگاهش و فرهنگ فولكلور داشتند.

در نقاشي‌ها و آثار چاپي اين هنرمند عناصري ديده مي‌شوند كه تكرار آنها را مي‌توان در بيشتر اين آثار ديد. هر يك از اين عناصر نمادي از يكي از تفكرات اين هنرمند نقاش است. براي مثال گاو در نقاشي‌هاي او به‌عنوان نمادي از «بهترين شكل زندگي» شناخته مي‌شود؛ درخت نماد ديگري از زندگي است؛ نوازنده ويلن،  يكي ديگر از نمادهايي است كه در تعداد زيادي از آثار اين هنرمند به چشم مي‌خورد. نوازنده ويلن در زادگاه او نقشي محوري داشت و در لحظات حساس زندگي هر فرد(تولد، ازدواج و مرگ) حضور پيدا مي‌كرد تا هم پيام‌آور شادي و هم اندوه باشد.

شايد مارك شاگال براي افرادي كه چندان با نقاشي آشنا نيستند،  هنرمند شناخته شده‌اي همچون پيكاسو يا ونگوگ نباشد اما به احتمال زياد اين افراد با ديدن آثار شاگال،  ارتباط بسيار راحت‌تري با نقاشي‌هاي او برقرار مي‌كنند. ارتباطي كه برقراري آن با آثار هنرمنداني مانند پيكاسو در بيشتر مواقع بسيار سخت و دشوار است.

شاگال با وجود آن‌كه در دوران جنبش‌هاي هنري مختلفی فعاليت مي‌كرد اما به‌طور كامل جذب هيچ‌يك از آنها نشد و سبك كودكانه منحصربه فردي را پيدا كرد كه به مشخصه آثارش تبديل شد. وی همچنان از روياهاي كودكي و افسانه‌پردازي‌هاي ذهني خود كه همگي ريشه در زادگاهش داشتند براي خلق آثارش استفاده مي‌كرد.

شاگال در نقاشي‌هايش از نمادهاي مختلفي استفاده مي‌كرد كه شايد هر مخاطبي، ارجاعات آنها را متوجه نشود اما به راحتي مي‌تواند زبان تصويري ساده شاگال را درك كند. شايد به همين دليل باشد كه او را نقاش خيال‌ها و خاطره‌ها مي‌دانند.

گفتنی است موزه جهان نما یکی از موزه های مجموعه فرهنگی-تاریخی نیاوران است که كلكسيوني از آثار هنري اهدايي يا خريداري شده ايراني و خارجي در دوران پهلوی را با دو معيار تنوع و نفاست آثار هنري و همچنين گسترة زماني خلق آن ها در خود جای داده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1394020534