معاون میراث فرهنگی  ، اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری  گفت : با توجه به به ثبت حدود 32 هز ار اثر در فهرست آثار ملی کشور ،  خراسان رضوی با وجود 1500 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ، حدود 7/4  درصد از کل ثبت های  انجام شده کشور در زمینه های تاریخی ، معنوی ، طبیعی ، منقول و ... را به خود اختصاص داده است .
 
به گزارش روابط عمومی این اداره کل محمد رکنی با بیان این مطلب افزود : این استان با وجود 28  شهرستان  قابلیت های بسیاری را  به لحاظ تاریخی و فرهنگی از جمله ابنیه تاریخی ، تپه و محوطه های تاریخی ، آثار طبیعی و جلوه هایی از میراث ناملموس ( معنوی) را در خود جای داده است که باید با برنامه ریزی منسجم ، هرچه سریعتر این ارزش ها پس از وراحل اداری و سازمانی در فهرستآثار ملی به ثبت رسد.
 
وی گفت : در سال گذشته یکی از مهمترین موضوعات ثبت شده  مستند سازی و ثبت موضوعات مرتبط با فرهنگ عشایر استان بود که برای اولین بار در استان اجرا گردید و تاکنون 2 اثرشامل بافت سیاه چادر و مراسم عروسی عشایر کرمانج از مجوع غنای فرهنگی نیشابور در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید و سایر موضوعات نیز برای ثبت به سازمان ارسال شده است.  .
 
معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت : از دیگر ثبت های مهم استان موضوع دانش و فنون بومی حفر قنات در گناباد بود که به دلیل قدمت 2500ساله قنات در شهرستان مورد اشاره سال گذشته توسط دفتر ثبت آثار ملی استان ، مستند سازی کاملی بر روی اینم موضوع انجام گردید و خوشبختانه این دو اثر در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.
 
محمد رکنی گفت  : علاوه بر این آثار  دو اثر طبیعی از جمله دریاچه یا تالاب چشمه سبز نیز با توجه به قابلیت های خاص آنها در سال 93 در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسیده است .
 
 این مقام مسئول خاطر نشان کرد : برنامه آینده ثبت آثار  ملی استان در سال 94 بیشتر بر رروی محوطه های تاریخی  متمرکز خواهد بود که در اجرای اولین گام ، محوطه های تاریخی و ارزشمند اولویت دار شهرستان ها  شناسایی شده و در حال برنامه ریزی برای مستند سازی و تهیه پرونده ثبتی جهت ارائه به شورای سیاست گذاری ثبت سازمان هستیم .
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139403071