به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی عبدالمهدی مستکین در سفر خود به استان مرکزی و در بازدید از موزه مفاخر وچهارفصل اظهار داشت: پس از ثبت جهانی اسامی 33 تن از مشاهیر و نامداران ایرانی، در سال 2015 اسامی سه نفر دیگر از مشاهیر این کشور به ثبت خواهد رسید.
وی تصریح کرد: تاکنون اسامی سعدی، حافظ، عطار نیشابوری، فردوسی، مولانا جلال الدین محمد بلخی، ناصرخسرو قبادیانی، ابوسعید ابوالخیر، سلطان ولد پدر مولانا، نجم کبری نوازنده مشهور ساز عود در قرون هشتم و نهم و عبدالقادر مراغهای موسیقیدان و خواننده قرن نهم، عبدالعلی بیرجندی منجم قرن هفتم، ملاصدرا، میرداماد، سید علی همدانی ادیب و عارف قرن هفتم، میرزا تقی خان امیرکبیر نخست وزیر ناصرالدین شاه قاجار، خواجه نصیرالدین طوسی، امام محمد غزالی، فارابی، ابوعلی سینا، خیام نیشابوری و فخرالدین عراقی به عنوان مشاهیر ایرانی در یونسکو ثبت جهانی شده است.
مدیر بخش فرهنگی کمیسیون ملی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد گفت: در سال جاری میلادی نیز نام محمد زکریای رازی فیلسوف و پزشک قرن سوم هجری، شیخ محمود شبستری عارف و فقیه قرن هشتم و سید مرتضی علمالهدی عالم و فقیه برجسته قرن چهارم در فهرست مشاهیر علم و ادب یونسکو قرار خواهند گرفت.
مستکین گفت: ثبت این اسامی مزایای بسیاری همچون جذب گردشگر را به همراه دارد.
وی همچنین از ثبت 19 اثر فرهنگی و تاریخی ایران در فهرست جهانی یونسکو خبر داد و بیان داشت: 10 اثر معنوی غیرملموس نیز از ایران در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.
سید محمد حسینی مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی در این بازدید گفت : با اشاره به برگزاری جشنواره ملی عکس بازاراراک وحضور عکاسان بومی و غیربومی در تصویر کردن ویژگیهای آن یک گام و قدم اصلی در این زمینه است و میتواند یک برند در معرفی بازار تاریخی اراک باشد. وی افزود: به طور قطع ثبت جهانی یک اثر زمینه تخصیص اعتبار سالانه در راستای مرمت و نگهداری را ایجاب میکند و نیز سبب استقبال گردشگران و جهانگردان از بازار اراک بهدلیل معرفی و ثبت در تمامی سایتهای فرهنگی و گردشگری دنیا و در اولویت تورهای گردشگری جهانی میشود. رئیس نخستین جشنواره ملی عکس بازار تاریخی اراک تصریح کرد: استان مرکزی دارای ارزشهای تاریخی متعددی است که در این میان بازار تاریخی اراک جز برترینها محسوب میشود. حسینی خاطرنشان کرد: بازار تاریخی اراک بهلحاظ آرایههای معماری و وجوه تاریخی خود یک اثر ماندگار است که یکی بودن قدمت آن با تاریخ تاسیس شهر اراک اهمیت آنرا دو چندان میکند.
حسینی اظهار داشت: با بررسیها و پیگیریهای انجام شده پرونده مهارت بافت فرش ساروق و جیریا و نظام آبیاری قنات بهر یار دلیجان به منظور ثبت در قهرست آثار ملی به دفتر ثبت سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فرش ساروق به واسطه نوع بافت از شهرت جهانی برخوردار بوده و همچنین مراکز عمده تولید این فرش در روستای جیریا فعالیت داشتهاند، تلاش به منظور ثبت مهارت بافت فرش ساروق و جیریا در فهرست آثار معنوی در دستور کار میراث فرهنگی استان قرار گرفت که خوشبختانه اخیرا پرونده این اثر به تهران ارسال شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: پرونده نظام آبیاری قنات بهر یار دلیجان که زبان راجی مردم این شهر را تبیین میکند، نیز به عنوان اثری ناملموس به دفتر ثبت تهران ارسال شده است.
حسینی بیان داشت: در سال جاری ثبت ملی 100 اثر در حوزه میراث تاریخی، 10 اثر در حوزه میراث معنوی و 20 اثر در بخش میراث طبیعی استان هدف گذاری شده که هماکنون 30 اثر در بخش میراث معنوی، دو اثر در بخش معنوی و پنج اثر در بخش طبیعی در دست اقدام است.
به گفته وی در حال حاضر 813 اثر این استان به عنوان اثر ملی در حوزه تاریخی، 17 اثر در حوزه میراث ناملموس و پنج اثر در حوزه طبیعی به ثبت ملی رسیدهاند.
مدیر بخش فرهنگی کمیسیون ملی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد امروز در سفر دو روزه خود به استان مرکزی از بازار تاریخی اراک، منطقه گردشگری پنجعلی شازند، غار نخجیر، مجتمع آبگرم محلات، مسجد و تکیه ششناو تفرش، قلعهسالار محتشم و بیت تاریخی امام راحل در خمین و... بازدید کرد.
انتهای پیام/