به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، معاون گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل در خصوص صنعت گردشگری در کشور توضیحانی ارائه داد و گفت: همانطور که واضح است صنعت و کشاورزی ما رو به افت می باشد و تنها در صورتی که صنعت گردشگری را رونق بدهیم می توان به لحاظ اقتصادی پایدار بمانیم.
مرتضی عربی ضمن اشاره به مهاجرت معکوس روستائیان در استان و کاهش رونق صنعت و کشاورزی در کشور، افزود: اهمیت دادن به گردشگری سلامت و رونق بخشیدن به آن می تواند به عنوان محرک و راه برون رفت از این شرایط به شمار آید.
وی اذعان داشت: در جلسه کارگروه میراث فرهنگی استان تاکید شد در بحث گردشگری مطالعه و همکاری جدی تری به عمل آمده و در برنامه های گردشگری، همکاری دستگاههای اجرایی در جهت پیشبرد صنعت گردشگری به نحو محسوسی اعمال گردد .
معاون گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، صنعت گردشگری سلامت را در سه نوع طبیعت گردی، پزشکی و سلامت دانست و گفت: در طبیعت گردی استفاده از چشمه های آب معدنی، کویرها، آبگرم ها و در صنعت پزشکی سلامت استفاده از طب سنتی، منابع درمانی طبیعی ماند لجن و نمک و ... و در طب پزشکی استفاده از پزشکان خاص مدنظر است که با بررسی و فعال نمودن آن می توان در جهت توسعه استان بهره کافی برد.
در ادامه گنجی معاون درمان و دارو استان گفت: اولین قدم در راه اندازی این کمیته بررسی های اولیه، تفکیک گروه ها و ارائه برنامه می باشد تا در جهت هدف مشخص بتوان بهترین عملکرد را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: دانشگاه در بخش آموزش، درمان و بهداشت می تواند در زمینه گردشگری سلامت فعال باشد.
سپس ابراهیمی رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه استان بیان داشت: اصولاً در مبحث گردشگری در جلسات شورای راهبردی تصمیمات مختلفی گرفته می شود و حضور ما در بحث گردشگری سلامت می تواند نقش مؤثری در توسعه استان داشته باشد.
وی افزود: دعوت از دیگر ادارات که مرتبط با این مبحث می باشند، رایزنی با همسایه های شرقی کشورمان جهت استفاده از خدمات درمانی و پزشکی، برقراری خطوط ارتباطی زمینی و هوایی، فعال نمودن پایانه مسافرتی ماهیرود و صدور برگ عبور موقت با هدف درمان و تبلیغات درمانی از طریق دانشجویان افغانی مستقر در استان می تواند از عوامل راهگشا در توسعه صنعت گردشگری ما باشد.
در ادامه کاشانی مسئول انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدماتی مسافرتی استان، استفاده از پتانسیل های استان (فراه) جهت اخذ روادید برای گردشگران درمانی و فعال نمودن هتل آپارتمان سالمندان توانبخشی علی اکبر را حائز اهمیت دانست و در بحث فعال نمودن گردشگری سلامت فی ما بین دو کشور ایران و افغانستان اعلام آمادگی کامل کرد.
لازم بذکر است: در این جلسه مقرر شد ابلاغ اعضاء توسط دبیرخانه کمیته سلامت صادر گردد، برای هر یک از شاخص های گردشگری پزشکی، طبیعت گردی و سلامت گروههای هدف مشخص شود و با اعضاء متناسب با اهداف آن تشکیل گردد، تفاهم نامه سوابق مشترک درمانی بین ایران و افغانستان از وزارت خارجه استان اخذ گردد، دانشگاه علوم پزشکی (معاونت درمان) با همکاری انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی نسبت به تهیه بروشور مخصوص گردشگران سلامت به دو زبان فارسی و انگلیسی اقدام نماید، درجلسات آتی کارگروه گردشگری استان موضوع قابلیت ها و فرصتهای گردشگری سلامت با حضور سایر دستگاههای مرتبط مورد بحث و گفتگو قرار گیرد و از ادارات و دستگاههای مرتبط در جلسات بعدی کمیته گردشگری سلامت دعوت به عمل آید.
انتهای پیام/