کوچکترین مشبک دنیا در نمایشگاه فارس در یک نگاه رونمایی شد

از کوچکترین چاقوی دست ساز جهان تا ریزترین مشبک ساخته شده را در غرفه صنایع دستی نی ریز واقع در ارگ کریم خانی نظاره گر هستیم. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس حمیدرضا هادی مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان نی ریز در خصوص محصولات و آثار باستانی شهرستان نی ریز این گونه گفت: انجیر، بادام، کشمش، تخم آفتابگردان و حاجی بادام در غرفه نی ریز عرضه می شود و شاخص ترین سوغات نی ریز حاجی بادام این شهرستان است که نظیر آن در ایران یافت نمی شود و تفاوت آن با دیگر مناطق ایران درصد بادامی است که در این نوع شیرینی استفاده شده است.

وی در ادامه افزود: چاقو کلیددار که حدود 90 سال پیش منسوخ شده بود توسط صنعتگر آقای محمد رضا عطارپور در سال 1393 احیا شده.

مسئول غرفه  شهرستان نی ریز واقع در ارگ کریم خانی گفت: در سال 1390 صنعتگر آقای عطارپور کوچک ترین چاقوی جهان را ساخته است که در این نمایشگاه در معرض بازدید عموم قرار گرفته است. 
وی همچنین خاطرنشان کرد: کوچک ترین مشبک دنیا توسط صنعتگر محمد صادق صیادپور در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

وی در خصوص آثار باستانی این شهرستان افزود: شاخص ترین مکان برای بازدید مسجد جامع کبیر است که این مسجد یکی از بناهای تاریخی و از قدیمی ترین مساجدی است که در سده های نخستین اسلامی بنا شده است. برخی این مسجد را آتشکده دانسته و گفته اند که در دوره ساسانیان آتش مقدس را از آتشکده کاریان به آنجا می آورده اند.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از مناطق بازدید آرامگاه استاد میرزا احمد نی ریزی است که از بزرگ ترین خوشنویسان نسخ نویس و کاتبان قرآن در قرن دوازده هجری (اواخر حکومت صفویه) است. 

طبیعت و اکوتوریسم نی ریز نیز از دیگر جاذبه های این شهرستان است. حمیدرضا هادی در این خصوص افزود: مرتفع ترین آبشار فصلی خاورمیانه با 115 متر ارتفاع و منطقه نمونه بهرام گور از مناطق نمونه گردشگری است و در پارک ملی این منطقه زاغ بور، جبیر، گور خر ایرانی، هوبره، کاراکای و پلنگ حفاظت می شود.

یکی دیگر از سوغات های نی ریز سفال این شهرستان است که در این غرفه توسط استاد الیاس فخاری درست می شود و دیدن آن برای بازدید کنندگان خالی از لطف نیست.

 در پایان محمد رضا هادی در خصوص قدمت این شهرستان گفت: شهرستان نی ریز از قدمت بالایی برخوردار است و در زمان های قدیم در این مکان 700 کارخانه اسلحه سازی بوده است که سند این امر در الواح گلی دوره هخامنشی به چشم می خورد که از نی ریز با نام نرزی، نرزش و نرزیش یاد شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 139406318