به گزارش میراث آریا(chtn)؛ مرضیه ترکمانیان معاون اداره کل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان با اشاره بر برگزاری برنامه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی گفت: هدف از برگزاری این برنامه شناسایی و معرفی آن گروه از تولیداتی است که با شاخص های صنایع دستی مطابقت دارند تا بتوانند در برنامه دریافت نشان بین المللی اصالت صنایع دستی شرکت داده شوند.
وی افزود: در مراسم نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی آثار ارسالی بر اساس شاخص های کیفیت صنایع دستی ارزیابی وانتخاب می شوند. از 5 داور این دوره 3 داور درون سازمانی و 2 داور برون سازمانی (معصومه جمالی از دانشگاه الزهرا و علی کلالی از دانشگاه هنر) هستند که این افراد از جمله متخصصان خبره در حوزه های مختلف صنایع دستی هستند.
وی ادامه داد: این برنامه در واقع پیش نیازی برای معرفی آثار صنایع دستی برای آثار به برنامه بین المللی تحت عنوان مهر اصالت که تا سال 2012 توسط یونسکو برگزار می شده و در سال 2014 یونسکو برگزاری این برنامه را به شورای جهانی صنایع دستی محول کرده است باشد.
معاون اداره کل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی سازمان در زمینه چگونگی انتخاب آثار گفت: محصولات صنایع دستی در برنامه نشان ملی انتخاب و پس از آن آثاری که بالاترین امتیاز را دارند به برنامه مهر اصالت فرستاده می شوند، معمولا از بین کشورهای عضو شورای صنایع دستی بیشترین آثاری که دریافت نشان بین المللی را داشته اند متعلق به ایران بوده اند.
وی یادآور شد؛ بر اساس توصیه مدیر کل توسعه و ترویج در سال گذشته قرار شد به برنامه نشان ملی اعتبار خاصی داده شود به این صورت که این برنامه به جای دوسال یکبار به صورت سالانه برگزار شود.خوشبختانه هنرمندان از این امر استقبال کردند که اگر بتوان بر این امر متمرکز شدو سیاست های تشویقی و حمایتی را بر روی گروه دارای نشان ملی قرار داد، در این صورت دریافت نشان ملی برای کالا به نوعی برند تبدیل می شود و نشان دهنده کیفیت و مرغوبیت آن کالا برای خریدار است.
ترکمانیان در ادامه تاکید کرد: آثار این مرحله از برنامه در سال جاری دارای رشد چشمگیری بوده است و جایگاه خود را نزد هنرمندان و صنعتگران تثبیت کرده به طوری که رقابت خوبی میان هنرمندان و صنعتگران استان ها ایجاد شده است.
وی با اشاره بر برنامه های آینده در حوزه برنامه نشان مرغوبیت ملی گفت: مقرر شد که این برنامه به صورت سالانه و متوالی در 6 منطقه کشور برگزار شود که امسال این برنامه در منطقه غرب کشور در استان کرمانشاه برگزار شد، منطقه بعدی مرکزی شامل استان های قم، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، لرستان، یزد و اصفهان به مرکزیت اصفهان برگزار می شود.
وی افزود: از دیگر برنامه های پیش بینی شده این است که برای برخی مناطق حداقل یک داور منطقه ای در هیئت داوری داشته باشیم که این امر از سال 92 اجرایی شده است. در این راستا درداوری سازهای سنتی از یک داور دارای تخصص منحصر بفرد در حوزه ساخت و صدا استفاده شد تا کارها به صورت کاملا حرفه ای ارزیابی شود.
معاون اداره کل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی سازمان افزود: این برنامه تا دی ماه در هرماه در یک منطقه انجام می شود و پس از انجام داوری در تمامی مناطق امتیازها جمع آوری شده و در این میان آثاری که موفق به دریافت نشان می شوندگواهی نشان مرغوبیت صنایع دستی را در یافت کرده و به برنامه در یافت نشان بین المللی اصالت صنایع دستی معرفی می شوند.
وی در پایان تاکید کرد: آثار دریافت کننده نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در تمامی برنامه های سازمان پیش بینی شده از جمله برگزاری نمایشگاه ها، بازاریابی، برگزاری دوره های آموزشی و نیز اعطای وام و تسهیلات در اولویت قرار دارند.
انتهای پیام/