عزم و اراده ما بر این است که صنعت گردشگری را ساماندهی کنیم، حق و حقوق فعالان این صنعت را احیاء و فرآیندهای تصمیم گیری که در دستگاههای دیگر اتفاق می افتد را از میان برداریم، این موضوع خواسته فعالان بخش گردشگری بوده و آئین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخگذاری تاسیسات گردشگری برای ساماندهی و کوتاه کردن دست عوامل غیرمرتبط گردشگری با تمام توان اجرا می شود چراکه معتقدیم، تصمیم گیری برای گردشگری باید در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام شود.
به گزارش میراث آریا(chtn) معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این سخنان را در نشست4 ساعته با فعالان صنعت گردشگری، روسای تشکلهای گردشگری و صاحبنظران این حوزه که درخواستهای برای دیدار با مسعود سلطانیفر و بحث و بررسی پیرامون چگونگی اجرای ماده 25 آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری داشتند، مطرح کرد و افزود: از زمان آغاز به کار در سازمان میراث فرهنگی، بررسی حوزه گردشگری به طور جدی مورد توجه قرار گرفت و جلسات متعددی با حضور فعالان این صنعت برگزار شد، واقعیت این است که صنعت گردشگری تکه پاره شده و هر بخش آن در اختیار یک سازمان و وزارتخانه و بخش کوچکی نیز در دست سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: اگر تشکلهایی در بخش گردشگری می خواهند از سازمانها و وزارتخانه های دیگر مجوز کار و فعالیت بگیرند، اشکالی ندارد، اما با توجه به اختیاراتی که سازمان دارد، این افراد دیگر نباید توقع و انتظاری از ما داشته باشند که از آنها حمایت کنیم.
معاون رئیس جمهور افزود: اراده ما بر این است که هویت مستقل، بامعنا و قدرتمند برای صنعت گردشگری ایجاد کنیم و یقین دارم که در این مسیر همه شما با ما همراه هستید و همین خواسته را دارید، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بخش خصوصی و تشکلهای گردشگری را یار خود در این فرآیند می داند، ما اعضای یک خانواده هستیم و اطمینان دارم که شما با ما همراه خواهید شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه گفت: برای اولین بار در برنامه 5 ساله ششم توسعه کشور، گردشگری به عنوان یکی از اولویتهای 8 گانه مورد توجه قرار گرفته است، موضوعی که در هیچ یک از برنامه های 5 ساله توسعه کشور جزء اولویتها نبوده است، در برنامه های گذشته سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عضو کارگروه فرهنگ بود اما در تدوین برنامه ششم ما کارگروه مستقل داریم که ریاست آن بر عهده بنده است.
سلطانیفر افزود: امروز، گردشگری به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه کشور مورد توجه همه مسئولین ارشد کشور است، رئیس جمهور در نشستها، مصاحبهها و سفرهای استانی خود بر رشد و رونق گردشگری تاکید می کند و تمامی اجزاء دولت در مسیر توسعه گردشگری همراه و همفکر ما هستند، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی و تمامی وزرا و دستگاههای دیگر با ما همراه هستند.
وی تصریح کرد: گردشگری که زمانی یک کار حاشیه ای محسوب میشد، امروز اولویت همه مسئولین کشور از جمله مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی، اعضای دولت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی است، گردشگری به بخش مهمی تبدیل شده است که در فرآیند توسعه اقتصادی و فرهنگی تاثیرگذار است، این صنعت دیگر در حاشیه نیست و در متن قرار گرفته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه صنعت گردشگری هویت و جایگاه خوبی پیدا کرده است، ادامه داد: الان یک فرصت تاریخی به وجود آمده است، همه تشکلها می توانند در تدوین دستورالعمل نحوه تشکیل تشکل حرفه ای گردشگری که در ماده 25 آئین نامه آمده است شرکت داشته باشند، ما برای تسهیل ، تسریع و بهبود کارها و خواستیم که اختیار این امور در دست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد، هرچند هر موضوعی که نیازمند همکاری دیگر وزرا و اعضای سایر دستگاهها بوده است به دلیل ارزشی که برای سازمان قائل هستند تاکنون بی نتیجه باقی نمانده است.
سلطانی فر با تاکید بر اینکه بخش خصوصی و دولتی باید کنار یکدیگر قرار بگیرند، افزود: ما فعالان بخش خصوصی را افراد دلسوزی می دانیم، انتظار نداریم همه از ما تقدیر کنند نقد باعث رشد، پویایی و حرکت می شود و جلوی سکون را می گیرد و همه باید ظرفیت نقدپذیری داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: این آئین نامه موجب عزت صنعت گردشگری می شود، شاید نیاز باشد دستورالعملهای تکمیلی به آن اضافه شود که باید با همفکری و مشورت این کار را به انجام برسانیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه باید کشور را از فواید گردشگری به عنوان گنج پنهان، بهره مند کنیم، تصریح کرد: امروز به سه دلیل، گردشگری کشور با شرایط ویژه ای روبرو است، نخست تمرکز و تاکید مسئولین ارشد کشور در حمایت از این صنعت، دوم شرایط ناامنی و درگیریهایی که در کشورهای منطقه حاکم است و امنیتی که در کشور ما وجود دارد و باعث شده گردشگران فرهنگی و تاریخی به کشور ما سرازیر شوند و دلیل سوم لغو تحریم ها که از روز 24 آذرماه انشاءاه م انجام خواهد شد.
وی با اشاره به ملاقاتهایی که با دهها نفر از فعالان بخش خصوصی و وزرای چهار کشور اروپایی فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و کرواسی، طی ماههای اخیر داشته است، افزود: در این شرایط و موقعیت جدید، صنعت گردشگری در بلندمدت باید یکپارچه شود و تمام اجزای آن در مجموعه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساماندهی شود، این اجزاء تکه تکه شده را باید به یک شکل واحد تبدیل کنیم که این فرآیند نیازمند صبر و حوصله است.
سلطانی فر تصریح کرد: ما تمامی مباحثی را که از سوی فعالان بخش خصوصی مطرح شده است ناشی از دلسوزی و حسن نیت این افراد می دانیم و نگران این بحثها نیستیم، همه ما در یک کشتی و در دریایی طوفان زده نشستهایم که اگر از این فرصت طلایی استفاده کنیم، همه نجات می یابیم، سرمایه گذاران و گردشگران در حال ورود به کشور ما هستند بایدآبروداری کنیم و از اینگونه حرکتهایی که در جهت حفظ هویت و استقلال صنعت گردشگری است حمایت کنیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اظهارنظر معاونت حقوقی رئیس جمهور در رابطه با اینکه صنعت گردشگری دارای قانون مستقل است گفت: این صنعت باید از مقررات و قوانین اختصاصی خود تبعیت کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فعالیت و حضور مثمرثمر بخش خصوصی را اوج افتخار و عزت خود دانست و تصریح کرد: ما به دنبال یک درصد تصدی گری هم نیستیم به این شرط که بخش خصوصی حضور جدی تر و فعالتر داشته باشد، اگر بخش خصوصی ظرفیتهای خود را بروز دهد ما بیشتر می توانیم امور را واگذار کنیم، امروز در هر رشته ای از فعالیتهای گردشگری چند تشکل وجود دارد به طوریکه اگر ما بخواهیم امور را واگذار کنیم به یک تشکل، اتحادیه یا جامعه و یا کانون، سایر تشکلها گله مند می شوند، باید یک تشکل قوی و حرفه ای در هر رشته از امور گردشگری به وجود بیاید.
منافع جمعی صنعت گردشگری از منافع بخش خصوصی ارجح است
در ادامه این نشست روسای تشکلهای گردشگری و فعالان این حوزه به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
محمدحسن کرمانی رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در این نشست با اشاره به اینکه تشکلها با اجرای ماده 25 آئین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری مخالف هستند، گفت: بخشی از اختیارات تشکلهای سالهاست که در اختیار دولت است، این موارد باید احصاء شود و بخش حاکمیتی از بخش غیرحاکمیتی جدا شود.
وی ادامه داد: اگر می خواهید به گردشگری کمک کنید، بخش خصوصی را بزرگ کنید.
همچنین ابراهیم بای سلامی رئيس موسسه مطالعات گردشگردي دانشگاه تهران در این نشست با اشاره به اینکه براساس مولفه های 6 گانه صنعت گردشگری، در تعریف این صنعت اعوجاج مفهومی وجود دارد، گفت: ما باید از رونق صنعت گردشگری دفاع کنیم، چراکه صنعت گردشگری می تواند حرفش را خوب بزند اما صنف این توانایی را ندارد.
وی تصریح کرد: پذیرش حق حاکمیتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسلم و بدیهی است اما اینکه حق حاکمیتی دولت چگونه اعمال می شود موضوعی است که باید بررسی شود چراکه آزادی کامل بخش خصوصی گردشگری امکانپذیر نیست.
بای سلامی اضافه کرد: انجمن علمی آمادگی دارد در بحث آموزش و علم در حوزه گردشگری همکاری داشته باشد.
اکبر غمخوار رئیس هیات مدیره دفتر خدمات مسافرتی راستین سیر گفت: تشکلهای گردشگری تاکنون برای این صنف چه کاری انجام دادهاند، به نظر می رسد تشکلها خاصیتی نداشته، صدای ما امروز به تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور نمی رسد و نیاز به یک صدای واحد داریم که نظر بخش خصوصی را منتقل کند.
وی ادامه داد: ما خواهان ایجاد تشکل دولتی نیستیم، بخش خصوصی باید تشکل ایجاد کند اما در یک شرایط منطقی این اتفاق باید صورت بگیرد، حرف ما این است که یک تشکل واحد در حوزه گردشگری ایجاد شود که اتحاد و همبستگی بخش خصوصی را به دنبال داشته باشد.
غمخوار تصریح کرد: ظلمهایی به گردشگری می شود که انجمن صنفی و سایر تشکلها نمی توانند جلوی آنها را بگیرند چون اختیاری ندارند، گردشگری یا صنف است یا صنعت و باید تکلیفش روشن شود.
وی افزود: اینکه تشکل گردشگری زیرمجموعه دولت نباشد حرف همه است، رئیس این تشکل باید همه جا کنار رئیس سازمان باشد تا از حق فعالان این حوزه دفاع کند، سیاسگذاری کلان در این بخش بر عهده دولت است و ما اعتقاد داریم تفاهم و توافق برای ایجاد یک تشکل قوی و حرفه ای بدون غوغاسالاری باید صورت گیرد.
رئیس هیات مدیره دفتر خدمات مسافرتی راستین سیر ادامه داد: تشکیل این تشکل قوی و حرفه ای به صنعت گردشگری کمک می کند چراکه ما مدافعی در مقابل دستگاههای دیگری که برای گردشگری تصمیم می گیرند نداریم.
همچنین محمدعلی فرخ مهر رئیس اتحادیه هتلداران استان تهران گفت: امروز در وضعیتی که مشکلات عدیده داریم دوباره بحث صنف و صنعت در گردشگری مطرح شده است، موضوعی که 17 سال مطرح بود اما به جایی نرسید.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر اجازه هیچ حرکتی بدون نظر سازمان را نداریم، بخش خصوصی گردشگری با همه دستگاهها در ارتباط است و وضعیت موجود باید مطالعه و ساماندهی شود.
رئیس اتحادیه هتلداران تهران افزود: پیشنهاد ما این این که برای اجرای ماده 25 آئین نامه تشکلها دستورالعمل بدهند و پس از آن فرآیند بعدی طی شود.
سیف الله یزدانی مشاور معاونت گردشگری در این نشست با اشاره به اینکه دعوت به گسستگی نتیجه ای برای صنعت گردشگری ندارد، گفت: اکر قرار باشد دولت را در مقابل مردم ببینیم غلط است، اما با این حال دولت نباید تصدی گری کند.
وی اضافه کرد: ما با کسی مخالفت نداریم و منتقد شما هستیم، معتقدیم این مسیر شما را به نتیجه نمی رساند.
در این نشست حسین کمالیان رئیس هیات مدیره انجمن زیارتی با تقدیر از معاونت گردشگری در حوزه ساماندهی تورهای ورودی عراق، گفت: این صنعت با وجود مشکلات عدیده ای که دارد درگیر حاشیه شده است که این موضوع خواسته دو طرف نیست.
کمالیان ادامه داد: مشکلات موجود در این آئین نامه باید با همفکری بخش خصوصی احصاء شو تا بتوانیم برای حل موانع و مشکلات صنعت گردشگری به راهکار درستی دست پیدا کنیم.
مرتضی احمدی مشاور معاونت گردشگری از دیگر افرادی بود که در این نشست مطالبی را بیان کرد و گفت: توسعه گردشگری در دستور کار دولت است و در این بین دولت و بخش خصوصی هر کدام یک نقش جداگانه را بر عهده دارند، اما راهکار توسعه این صنعت همکاری و مشارکت هر دو بخش دولتی و خصوصی است.
وی ادامه داد: دولت و بخش خصوصی هیچ کدام به تنهایی ظرفیت توسعه این بخش را ندارند، امروز ما هدف چشم انداز 20 ساله را داریم که باید از تمامی ظرفیتها برای رسیدن به آن بهره مند شویم.
احمدی اضافه کرد: مباحث برنامه ریزی علمی، تجربی و تحلیلهای آماری باید به کار گرفته شود و بر اساس این مطالعات برنامه ها اجرایی شود.
یحیی نقی زاده مدیرکل حقوقی و املاک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست گفت: این وضعیت تشتت برای راهبری گردشگری مناسب نیست، تهران به معنای ایران نیست و ما باید تاسیسات گردشگری تمام کشور را ببینیم.
وی ادامه داد: تاکنون هیچ تشکلی مورد وفاق تمام صنوف گردشگری نبوده به این دلیل که قالب درستی نداشته است، اگر تشکل قالب مند باشد محبوب است.
مدیرکل حقوقی و املاک سازمان اضافه کرد: براساس ماده 7 قانون توسعه صنعت جهانگردی و ایرانگردی تمام فعالان گردشگری موظف به رعایت سیاستهای ابلاغی سازمان متولی این صنعت هستند و همچنین ماده 8 این قانون می گوید تاسیسات گردشگری از هر نظر تابع قوانین بخش صنایع هستند.
نقی زاده تصریح کرد: راه اصلاح این آئین نامه همیشه باز است، ما این آئین نامه زا از یک نهاد عمومی به یک نهاد خصوصی تر آوردیم و الام این امکان وجود دارد که پیشنویس دستورالعمل ماده 25 با کمک و مشارکت بخش خصوصی تهیه و به رئیس سازمان ارائه شود.
وی یادآور شد: منافع جمعی صنعت گردشگری از منافع بخش خصوصی ارجح است و اگر بخواهیم منافع جمعی را در نظر بگیریم سازمان اختیارات قانونی دارد.
همچنین محسن اسلامی رئیس هیات مدیره انجمن موسسات آموزشی با اشاره به اینکه بخش خصوصی کمک کرد تا سازمان میراث فرهنگی ارتقاء پیدا کند، تصریح کرد: سازمان نباید خودش را در مقابل بخش خصوصی ببیند.
وی ادامه داد: دولت نباید در کار بخش خصوصی دخالت کند، در حال حاضر توان کارشناسی سازمان میراث فرهنگی کمتر از توان کارشناسی بخش خصوصی است، بخش خصوصی فرزند دولت است که باید از آن حمایت کند.
علی رحیم پور مدیرعامل گروه هتل های هما در این نشست گفت: ما باید افتخار کنیم که مشمول قانون خاص شده ایم، منافع سازمان چیست که این تشکلها را از شما بگیرد و به دولت بدهد، تشکلهای صنفی می توانند در نظارت، مشاوره و اجرا کمک کند، ما همه آماده ارائه مشاوره هستیم و می خواهیم مجری سیاستهای سازمان میراث فرهنگی باشیم.
رحیم پور تصریح کرد: این آئین نامه از نظر من مشکلی ندارد این نکته را با سابقه 26 ساله ای که در حوزه گردشگری دارم بیان می کنم ، ماده 11، 12، 14 و 25 آئین نامه می گوید اجرای آئین نامه منوط به دستورالعملهایی است که باید تهیه شود ما می توانیم به عنوان بخش خصوصی کمک کنیم دستوالعمل را تدوین کنیم و مشارکت جدی داشته باشیم.
مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری در این نشست با اشاره به اینکه گردشگری نیازمند یک تشکل قوی و حرفهای است، تصریح کرد: ما اعضای یک خانواده هستیم، این ارکستر یک گروه هماهنگ می خواهد تا کارها و برنامه های را پیش ببرد.
وی ادامه داد: اگر قائل به قانون باشیم راحتتر به نتیجه می رسیم، ما قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی را داریم که باید به آن عمل کنیم، همگرایی ما با بخش خصوصی باید به سمت کارشناسی شده و نتیجه بخش پیش برود.
رحمانی موحد تاکید کرد: براساس قانون دولت باید آئین نامه را بنویسد این موضوع با مشورت بخش خصوصی ممکن است و دولت باید با مسئولیت های خود آئین نامه را تدوین کند، این آئین نامه در جهت چابک سازی دولت است چراکه دولت نیازی به ایجاد تشکل ندارد.
معاون گردشگری گفت: ما قطعا نظرات بخش خصوصی را مورد توجه قرار می دهیم، اینکه تورهای گردشگری در امنیت و سلامت در کشور ما حضور پیدا کنند تفکر ایده آل ماست که با این آئین نامه محقق می شود.
انتهای پیام/