به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این مطلب را محمد تقی رهنمایی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در کارگاه آموزشی\" فرصت های کارآفرینی و اشتغال برای جوانان\" که به همت گروه گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد مطرح کرد .
وی با اشاره به عوامل موثر در پیدایش صنعت گردشگری ، توسعه شهر نشینی، موتوریزه شدن وسایل نقلیه، رفاه اقتصادی، ارتقای جهان بینی مردم و ... را از مواردی دانست که به شکل گیری گردشگری کمک کرده اند .
رهنمایی با بیان اینکه گردشگری با اوقات فراغت ارتباط مستقیم دارد تصریح کرد که تا 100سال پیش انسانها ساعت ها کار می کردند و فرصتی برای استراحت نداشتند اما امروزه شرایط به نحوی مطلوب شده که اگر افراد 3روز در هفته کار کنند می توانند زندگی خودشان را تأمین و 4روز باقیمانده را به فراغت بپردازند.
او در ادامه با اشاره به زمان گمشده که به تعبیری یک سوم از عمر هر انسانی را تشکیل می دهد تصریح کرد این زمان بهترین فرصت برای گردشگری است.
این استاد دانشگاه افزود: از سویی با مکانیزه شدن صنعت و کشاورزی تعداد زیادی از افراد شاغل بیکار شده اند و گردشگری این فرصت را پیش می آورد که تا این افراد بتوانند در حوزه گردشگری فعالیت کنند.
او اظهار داشت : گردشگری اصلی ترین فعالیتی است که در آن علاوه بر اینکه نیروهای آزاد شده در صنعت و کشاورزی به کار گرفته می شوند فرصتی فراهم می شود تا زمان گمشده نیز مولد شود.
وی در پایان با اشاره به شکل گیری انقلاب های کشاورزی، شهرنشینی ، صنعت تصریح کرد که با روندی که در دنیا در حال شکل گیری است به طور یقیین می توان گفت که در آینده نزدیک انقلاب گردشگری نیز اتفاق افتد.
عبدالرضا رکن الدین افتخاری عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس دیگر سخنران این کارگاه بود که به بیان موضوعاتی در خصوص کار آفرینی گردشگری خوشه ای منطقه ای پرداخت .
او با بیان اینکه در ایران بخش گردشگری بصورت غیر مستقیم 1/6 تولید ناخالص ملی و 5/0اشتغال را به عهده دارد تصریح کرد که در شرایط اقتصادی حاضر یکی از بخش هایی که بتواند کشور را از بحران خارج سازد گردشگری است .
انتهای پیام/