به گزارش میراث آریا(chtn) درنخستین جشنواره ملی ناصرخسرو، گردشگری، دانش و توسعه که با هدف معرفی دانشجویان و اساتید برتر گردشگری، معرفی کتاب، مقاله و پایان نامه های برتر این حوزه و انتخاب برترین طرحهای مطالعاتی، پژوهش های کاربردی، کارآفرینان گردشگری و ایده های نو و خلاقانه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اساتید و صاحبنظران گردشگری به ارائه نظرات خود پرداختند.
محمد حسین ایمانی خوشخو، دبیر جشنواره ملی ناصرخسرو و رییس دانشگاه علم و فرهنگ در این رویداد فرهنگی که با حضور دانشجویان و علاقه مندان به گردشگری برگزار شد، گفت: وقتی گردشگری یکی از محورهای اصلی برنامه ششم توسعه تعیین میشود، پس میطلبد که به جایگاه علمی آن نیز توجه بیشتری نشان داده شود.
وی ادامه داد: برگزاری این جشنواره گام نخست در راستای توجه به جایگاه علمی گردشگری است که با استقبال بسیار پرشوری مواجه شد و ما امیدواریم در سالهای آینده شاهد حضور بیشتر و موثرتر همه علاقه مندان و پژوهشگران این حوزه باشیم.
رونق گردشگری لزوم توجه به ابعاد علمی این صنعت را دوچندان می کند
ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و فناوری هم در این جشنواره با اشاره به اینکه گردشگری در آینده نزدیک وضعیتی متفاوت خواهد داشت، اضافه کرد: در حال حاضر بسیاری از شهرهای ایران به دنبال استقبال زیاد گردشگران خارجی با مشکل کمبود مراکز اقامتی مواجه هستند، این رشد و رونق گردشگری، لزوم توجه به ابعاد علمی گردشگری را دوچندان می کند.
وی تصریح کرد: مراکز علمی و دانشگاهی کشور باید با سرعت بیشتری برای توسعه صنعت گردشگری برنامه ریزی کنند، چراکه این صنعت از ضرورتهای حال و آینده ما است، بی تردید در روزهای آینده با تصمیم نهایی شورای امنیت، صنعت گردشگری در کشورمان وضعیت روشن تری پیدا می کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و فناوری با اشاره به اینکه، دانشگاهها باید برای کار علمی، فرهنگی و هنری پیشگام باشند، تصریح کرد: وزارت علوم با نگاه علمی و فرهنگی به دغدغههای خود در حوزه گردشگری رسیدگی می کند.
هاشمی اضافه کرد: گردشگری صنعتی است که در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و فرهنگی تاثیرگذار است و نباید به آن به عنوان پدیده فردی نگاه کنیم.
انقلاب گردشگری، چهارمین انقلاب تاریخ بشر
محمدتقی رهنمایی، استاد پیشکسوت گردشگری در ادامه این مراسم، گفت: جشنواره ملی ناصرخسرو با هدف تقویت جایگاه علمی صنعت گردشگری برپا شده است.
رهنمایی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره جدید، نیاز به حرف جدید دارد، گفت: تاریخ بشر تاکنون چهار انقلاب اثرگذار و ماندگار را تجربه کرده است، انقلاب کشاورزی، انقلاب شهرنشینی و انقلاب صنعتی، اما حرف جدیدی که ما در این جشنواره به فعالان این حوزه می گوییم این است که، بشر در حال تجربه انقلاب گردشگری به عنوان چهارمین انقلاب است.
این استاد پیشکسوت یادآور شد: انقلاب گردشگری از دهه 50 و 60 میلادی آغاز شده است، زمانی که دیوارهای آهنین چین درهم شکسته شد و بسیاری از مناسبات ملتها که با موانع ساختگی به وجود آمده بود از هم گسیخت و ظرفیتهای دوستی و زیباشناسی که تا قرنها نهفته مانده بود به میدان مبادله افکار و اندیشهها تبدیل شد و مناطق دورافتاده جهان به مرکز تجمع انسانها تغییر یافت.
وی ادامه داد: امیدوارم کشوری با این عظمت تاریخی و فرهنگی و چنین جاذبه های گردشگری، جایگاه علمی و پژوهشی خود را در حوزه گردشگری پیدا کند.
جهانگردی با شعار همگی متفاوت، همگی خویشاوند
حضور عیسی امیدوار، جهانگرد پیشکسوت ایرانی، یکی از بخشهای جذاب جشنواره ملی ناصرخسرو بود که با استقبال شرکت کنندگان مواجه شد.
وی در سخنرانی خود به بخشهایی از سفرهایی که با برادرش به اقصی نقاط جهان داشته است اشاره کرد و گفت: کار ما گردشگری نبود اما با این وجود می توان گفت تمام دنیا را دیده ایم.
وی انگیزه سفر برداران امیدوار را مطالعه و تحقیق درباره اقوام ابتدایی و عقب مانده جهان، عنوان کرد و افزود: شعاری که ما در سال 1333 خورشیدی برای سفرمان انتخاب کردیم با عنوان \" همگی متفاوت، همگی خویشاوند\" مبین این مطلب است که ما به دنیایی بدون مرزهای جغرافیایی قائل هستیم و در عین متفاوت بودن، خویشاوند هستیم.
امیدوار گفت: ما اولین افرادی بودیم که موفق شدیم از کعبه (خانه خدا) فیلم مستند تهیه کنیم هرچند این مساله بسیار کار سختی بود اما به سفارش پادشاه وقت عربستان، شرایط تهیه این فیلم برای ما مهیا شد.
کتاب مطالعات گردشگری رونمایی شد
رونمایی از کتاب مطالعات گردشگری از دیگر بخشهای نخستین جشنواره ملی ناصر خسرو بود که با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، صورت گرفت.
گفتنی است، این کتاب که با حمایت جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است از این پس به عنوان مرجعی در حوزه گردشگری در دسترس محققان و پژوهشگران قرار می گیرد.
یادآور می شود در کتاب مطالعات گردشگری، ارتباط گردشگری با سایر علوم مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است.
برترینهای گردشگری تجلیل شدند
همچنین در ادامه این مراسم برترین های حوزه گردشگری معرفی و تقدیر شدند.
در بخش اساتیر برتر گردشگری، محمدتقی رهنمایی، عبدالرضا رکنالدین افتخاری، شمسالسادات زاهدی معرفی و لوح تقدیر خود را از معاون رئیس جمهور دریافت کردند.
در بخش پژوهشگران برتر، حمید ضرغام بروجنی، حسن زندهدل و محسن جعفری مذهب مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین مازیار آلداوود به عنوان کارآفرین برتراز پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی واحد مشهد و مرکز مطالعات و برنامهریزی شهرداری تهران و فصلنامه پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی در بخش طرح مطالعاتی و پژوهشهای کاربردی معرفی و تقدیرنامه جشنواره را دریافت کردند.
یادآور می شود، داوران نخستین جشنواره ملی ناصرخسرو در بخشهای مولف، نویسنده برتر، ایدهپردازی و خلاقیت هیچ یک از آثار رسیده را واجد تقدیر ندانستند.
گفتنی است، از عیسی امیدوار به عنوان پیشکسوت جهانگردی ایران در این مراسم تجلیل شد.
قرائت بیانیه هیات داوران جشنواره ملی ناصرخسرو
جشنواره ملی ناصرخسرو با قرائت بیانیه هیات داوران به پایان رسید.
ددر بخشی از این بیانیه آمده است: \" تعامل و روابط بینالمللی با دانشگاهها و مراکز علمی جهان میتواند ما را به اهداف توسعه متوازن و علمی در گردشگری رهنمون کند و تحقق این امر نیازمند مساعدت و همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
ارتباط با سازمانهای علمی و تخصصی بینالمللی و بهرهمندی از کمکهای فنی و اعتباری آنها از جمله سازمان جهانی جهانگردی از سوی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی امری ضروری است که باید از سوی سازمان میراث فرهنگی،صنایعدستی و گردشگری زمینههای این ارتباط بیش از گذشته فراهم شود.
اولین و مهمترین گام در توسعه گردشگری نگاه علمی و تخصصی به این مقوله و توجه جدی از سوی سیاستگذاران به امر آموزش است.
همکاری و تعامل سازنده میان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و سیاستگذاران و برنامهریزان گردشگری میتواند ما را در رهایی از اتکا به اقتصاد تکمحصولی یاری کند.
انتظار میرود با تاسیس دبیرخانه دائمی این جشنواره زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و حمایت و همراهی و مشارکت جامعه دانشگاهی، در سالهای آتی به صورت بینالمللی و با قوت بیشتر برگزار شود.
انتهای پیام/