جلسه ی هم اندیشی در خصوص مشکلات و موانع توسعه و ترویج صنایع دستی در روستاهای شهرستان خوسف، صبح روز گذشته (13 دی ماه) در بخشداری مرکزی با حضور معاون صنایع دستی خراسان جنوبی،فرماندار شهرستان خوسف و نیز دهیاران روستاهای شهرستان خوسف برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ حسین عباس‎زاده معاون صنایع دستی این اداره کل و رئیس جلسه با بیان اهداف اصلی و پایه در حوزه صنایع دستی گفت: در حال حاضر 80 رشته صنایع دستی و سنتی با 3 هزار و 500 صنعتگر در سطح استان فعال است که 90 درصد آنها بانوان هستند.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی، صنایع دستی و سنتی شهرستان خوسف اظهارداشت: صنایع دستی و سنتی زیادی در شهرستان وجود داشته که رو به فراموشی گذاشته شده که بعضی فعال شده و مابقی نیز نیازمند حمایت است که باید با آموزش‎های رایگان و همکاری کمیته امداد امام خمینی، فنی‌وحرفه‎ای و بهزیستی احیاء شود.
وی افزود: مأموریت ما در حوزه صنایع دستی تولید، آموزش، اشتغال، ترویج، تشویق و تجهیز صنایع دستی بوده و توسعه اقتصادی نیز منوط به توسعه فرهنگی است که باید در رأس برنامه‎ها قرار گیرد.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با توجه به زمینه‎ها و ظرفیت‎های موجود شهرستان خوسف، خواستار ایجاد شرکت‎های تعاونی شد تا با تحت پوشش قرار دادن هنرمندان بتواند زمینه تولید، آموزش، اشتغال و بازار فروش را فراهم کند.
عباس زاده یکی از مسائل جدی و اساسی در پیشرفت هر روستا و منطقه را پیشرفت و آگاهی از مسائل فرهنگی دانست و گفت: این امر جزبا تعامل جدی و مستمر بین مسئولین و مردم محقق نمی شود.
وی با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: صنایع دستی می بایست به عنوان محور و یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی قرار گیرد و ابعاد گسترده صنایع دستی باید برای عموم به لحاظ کاربرد ها، قابلیت ها و مزیت ها آشکار شود و نوع تفکر مردم و مسئولین به چهره صنایع دستی و نیروی شاغل در این حوزه تغییر کرده و محرومیت زدایی انجام شود.
در ادامه این نشست فرجامی فرد فرماندار شهرستان خوسف بر اهمیت ویژه به هنرهای سنتی و صنایع دستی و عزم جدی مسئولین اشاره کرد و افزود: بهترین راه توسعه و حفظ این هنرهای اصیل ایجاد باور، کمک های کارشناسان مربوطه و ارائه اطلاعات کامل و جامع به هنرمندان است، باید آینده شغلی برای هنرمند روشن و آشکار شود تا از نتیجه عملکرد خویش رضایت داشته باشند .
درادامه فاطمی بخشدار مرکزی شهرستان نیز گفت: با توجه به بحران کمبود آب، استعداد ویژه شهرستان خوسف در بحث صنایع دستی باید جدی گرفته شود تا هم جلوی مهاجرت گرفته شود و نیز روستاها به حالت پویا و خود جوش بدل شوند.
گفتنی است، در ادامه اعضاء و مدعوین به بیان دیدگاهها و پیشنهاد های خود پرداختند و مصوباتی مانند آسیب شناسی و رفع مشکلات توسعه و فعالیت صنایع دستی در هر روستا با همکاری دهیاری و شورا، ایجاد تعامل بین روستا ها به منظور تأمین راحت تر مواد اولیه و اشتراک تجربیات، ارسال مشخصات هنرمندان ، صنعتگران و پیشکسوتان اعم از فعال و غیر فعال به نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان و معاونت صنایع دستی به منظور تبیین و تدوین برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت ، مشارکت سازمانها و نهاد ها به منظور ساماندهی تولیدات مزیت دار مرتبط با تولید و بازرگانی، استفاده از تجربیات سایر روستاها، مناطق و استانها به منظور ایجاد تنوع در محصولات، سهولت در کار، تهیه مواد اولیه با کیفیت و استفاده از تکنولوژی های جدید با حفظ اصالت های و ضوابط رشته های صنایع دستی، شناسایی صنایع دستی پر طرفدار و کاربردی و ایجاد اشتغال در رشته های اشباع نشده مورد تایید اعضاء قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1394101425