استاندار کرمان، گفت: صندوق احیاء از جمله نهادهایی است که می تواند به صورت جدی در کنار واگذاری بناهای تاریخی،‌به تربیت ذائقه گردشگری داخلی میان هموطنان ایرانی کمک کند.

علیرضا رزم حسینی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا)، افزود: بی توجهی سالیان گذشته به بحث گردشگری داخلی و استفاده از عمارت ها و بافت های تاریخی کشور باعث شده تا فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران ما برای ورود به این حوزه اعتماد به نفس کافی را نداشته باشند و در واقع یک ترس و نگرانی از سرمایه گذاری در این حوزه دیده می شود.
وی با اشاره به احیاء باغ تاریخی فتح آباد در کرمان در سال 93 ادامه داد: زمانی که ما می خواستیم این عمارت تاریخی که تبدیل به یک مخروبه و محل تجمع معتادان شده بود را احیاء کنیم،‌ بسیاری از مدیران شهری و حتی فعالان بخش خصوصی با دیده شک به این اقدام نگاه می‌کردند. از یک سو هراس از این وجود داشت که ما توان مرمت این بنا را نداشته باشیم و از سوی دیگر با نگاهی یاس آلود گفته می شد چنین اقدامی نمی‌ تواند جاذبه عمومی ایجا کند.
نماینده عالی دولت در استان کرمان افزود: اما زمانی که کار مرمت در مدت کمتر از یک سال به پایان رسید به شکل عجیبی شاهد استقبال وسیع مردم از این عمارت بودیم و این در شرایطی است که باغ فتح آباد چندین کیلومتر خارج از شهر کرمان و در یک مسیر کاملا فرعی قرار دارد و قبل از آن بسیاری از شهروندان حتی نام این باغ را هم نشنیده بودند. اما اکنون در مدت کمتر از یک سال تقریبا اکثر شهروندان کرمانی می دانند که باغ فتح آباد کجاست و چه تاریخ و معماری دارد. جایی که تا سال 92 مامن معتادان و سرپناه بسیاری از بزه های اجتماعی بود اکنون تبدیل به یک مرکز گردشگری و فرهنگی مهم شده است. 
رزم حسینی با اشاره به برنامه های اقتصادی خود برای استان کرمان تاکید کرد: من از همان روز اول موضوع گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از سه اولویت کاری خود در کرمان تعریف کردم و مطمئن هستم با توجه به ظرفیت های موجود انتخاب درستی انجام داده ام. البته در کنار این هم معتقدم که این ظرفیت در همه ایران وجود دارد و این حوزه باید به یکی از 5 اولویت اصلی اقتصاد و فرهنگ کشور تبدیل شود. چرا که تنها حوزه ای است که بحث ارتباط فرهنگ و اقتصاد را می تواند در بالاترین و پویاترین شکل خود داشته باشد.
استاندار کرمان همچنین با اشاره به وظایف و اختیارات صندوق احیا تصریح کرد: از دید من بزرگ ترین رسالت این مجموعه باید تزریق اعتماد به نفس به بخش خصوصی و سرمایه گذاران کشور جهت ورود به حوزه احیاء بناهای تاریخی و استفاده از آنها در قالب زیرساخت های گردشگری باشد. 
رزم حسینی اضافه کرد: صندوق احیاء از جمله نهادهایی است که می تواند به صورت جدی در کنار واگذاری بناهای تاریخی،‌به تربیت ذائقه گردشگری داخلی بین هموطنان ایرانی کمک کند. 
وی گفت: اگر صندوق احیاء بتواند معرفی خوبی از ظرفیت های خود داشته باشد، کمتر مدیر دولتی و فعال بخش خصوصی است که تحت تاثیر قرار نگیرد و جذب این حوزه نشود چرا که فارغ از توسعه گردشگری خارجی و افزایش ورود توریست ها به ایران، ما آنقدر در طول سال شاهد سفرهای داخلی هموطنانمان هستیم که می‌توانند ظرفیت این بناها را در صورت احیاء پر کنند. 
××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394122458