انتخاب آشپز برگزیده با حضور داوران ملی و محلی/حضور گروههای حرفه‌ای صنعت غذا

معاونت گردشگری سازمان به منظور ترویج فرهنگ  غذا های ملی و بومی و منطقه ای استانها و همچنین ترویج  سفره های ایرانی و احیاء دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانواده ها و ترویج دوباره طبخ  و ارائه غذا های سنتی ؛ بومی و محلی هر منطقه در رستورانها ,مراکز طبخ و توزیع غذا ؛ هتل های هر شهر و استان  مبادرت به برگزاری \"جشنواره سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری کرده است، این جشنواره در قالب 8 گروه استانی و با حضور شرکت کنندگان گروهای حرفه ای دست اندر کار در صنعت تغذیه و غذا برگزار می شود.

دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران که میزبانی اولین گروه استانی این جشنواره را بر عهده دارد، در گفتگو با میراث آریا(chtn) گفت:  اولین گروه این جشنواره  شامل شرکت کنندگان استانهای مازندران , گلستان , گیلان و قزوین  است و جشنواره در مجتمع تفریحی بام سبز رامسر در مجاورت تله کابین بزرک شهر رامسر برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: این جشنواره در دو بخش اصلی و جانبی برگزار می شود، بخش اصلی شامل شرکت کنندگان استانهای گروه اول  که در مسابقه   این جشنواره با زیر گروه های حرفه ای واجد شرایط در امر تهیه طبخ و توزیع غذا برگزار می شود و محدودیتی در تعداد زیر گروه های هر استان که در این بخش جشنواره حضور می یابند، وجود ندارد.

بزرگ نیا ادامه داد: هر استان و زیر گروه های مربوطه در 4 بخش  تخصصی شامل پیش غذا , غذای اصلی , دمنوش ها و نوشیدنی ها و دسر ها در این مسابقه و جشنواره به رقابت خواهند پرداخت .

مدیرکل میراث فرهنگی استان مازندران اضافه کرد: داوری این مسابقات نیز در دو بخش صورت می گیرد،  مرحله اول داوری در انتخاب آشپز برگزیده بصورت متمرکز و کاملا تخصصی است که توسط 5 نفر داور  شامل 3 نفر داور ملی و 2 نفر داور محلی انجام خواهد  شد و مرحله یا بخش دوم داوری شامل نظر سنجی مردمی است که از طریق توزیع فرم نظرسنجی بین مردم صورت می گیرد .

وی افزود: علت توجه به غذا و برگزاری این جشنواره ملی سراسری این است که غذا به همراه فرهنگ محلی , نوع پوشش محلی و معماری محلی  از ارکان چهارگانه فرهنگ هر منطقه محسوب می شود و هدف دیگر این جشنواره معرفی و ارائه غذاهای محلی آن در منوی غذای رستورانها و هتلها به عنوان یکی از جاذبه های جذب و جلب گردشگر است زیرا غذا به همراه سایر جاذبه ها از دلایل و علت های  مهم  ,قوی و موثر در جلب گردشگر به جوامع  شناخته شده و اثبات شده است.

بزرگ نیا ادامه داد:  همچنین در حاشیه این جشنواره و بیرون از فضای رقابت استانهای اصلی ,  شرکت کنندگانی از همه استانهای کشور بصورت دعوت و شرکت عمومی در زمینه غذا و صنعت غذا به رقابت فروش و ارایه محصولات فرهنگی و غذایی خود خواهند پرداخت و مراسم و ایین های استانی مرتبط با غذا ، میزبانی، سفره آرایی و غذا برگزار می کنند.

وی در پایان گفت: از دیگر برنامه های حاشیه ای این جشنواره  همچنین  به صنعت رستوران داری  و اجزای تشکیل دهنده این صنعت و صنایع وابسته و مرتبط  با امر تغذیه و غذا و معرفی به گروه های علاقه مند  شامل هتلداران , رستوران داران و خانواده ها می توان نام برد.                 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395042911