به گزارش خبرنگار میراث آریا (CHTN) در این نشست، مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی، محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی، مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری، اسدالله درویش امیری معاون حقوقی و امور مجلس سازمان، حمید ضیایی پرور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور داشتند.
در این جلسه، مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در ابتدا با ارایه گزارشی از برنامه های سازمان در سه بخش تخصصی سازمان تصریح کرد: تا کنون حدود 32 هزار اثر فرهنگی ایران به ثبت ملی و 21 اثر برجسته به ثبت جهانی رسیده است.
وی از ثبت جهانی قنات ایرانی و کویر لوت به عنوان تازه ترین آثار ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو یاد کرد و گفت: بازگرداندن 4 محموله اشیاء تاریخی به کشور از جمله اقدامات مهم حوزه میراث فرهنگی در دولت تدبیر و امید بوده است همچنین احیا و شکل گیری انجمن های میراث فرهنگی یکی از اقدامات مهم سازمان در سال های اخیر به شمار می رود.
وی از راه اندازی بخش های تعطیل شده موزه ملی ایران و راه اندازی چند موزه منطقه ای از دیگر اقدامات سال های اخیر نام برد و گفت: واگذاری بناهای تاریخی برای مرمت ، احیا و بهره برداری به بخش خصوصی از برنامه های در دست اجرای سازمان میراث فرهنگی است و این روند همچنان ادامه دارد.
سلطانی فر از صنایع دستی به عنوان یک مزیت برجسته ایران در حوزه بین الملل نام برد و گفت: ایران جزو سه قدرت برتر صنایع دستی دنیا است و از میان 460 رشته صنایع دستی در دنیا، سابقه فعالیت 360 رشته در ایران وجود دارد و هم اکنون نزدیک 300 رشته صنایع دستی و حدود 14 هزار کارگاه صنایع دستی در کشور فعال است است.
معاون رئیس جمهور، جدا بودن بخش فرش از صنایع دستی را یک مشکل در این حوزه دانست که نیازمند تدبیری جدی است.
بخشی از توضیحات سلطانی فر در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس به ارایه برنامه های حوزه صنعت گردشگری کشور اختصاص داشت.
وی تاکید کرد : در سند چشم انداز 20 ساله در افق 1404 (2025 میلادی) برای بخش گردشگری پیش بینی شده است که، ایران باید میزبان 20 میلیون گردشگر خارجی با حدود 25 تا 30 میلیارد دلار درآمد باشد.
وی از توسعه گردشگری بین المللی و جلب حداکثری گردشگران خارجی ، توسعه و ساماندهی گردشگری داخلی، تامین زیرساخت های مورد نیاز و ارتقای کیفی خدمات گردشگری، آموزش، توسعه و توانمندسازی منابع انسانی و توسعه گردشگری الکترونیک و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان راهبردهای اصلی صنعت گردشگری کشور نام برد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: گسترش صدور تسهیلات صدور ویزا و اعطای ویزای فرودگاهی سه ماهه به اتباع 190 کشور دنیا ، افزایش تعداد کشورهای طرف لغو روادید، راه اندازی ویزای الکترونیک (E-VISA)، افزایش سه برابری هتل های 4 و 5 ستاره در 10 سال آینده از 130 به 400 هتل، گسترش و نوسازی شبکه حمل و نقل هوایی و فرودگاهی، گسترش شبکه حمل و نقل ریلی و جاده ای به عنوان اقدامات اساسی دولت در حوزه زیر ساختهای گردشگری نام برد.
وی همچنین از شروع اقدامات گسترده به منظور هتل سازی در کشور به عنوان پیش نیاز توسعه گردشگری خبر داد و گفت: در سه سال گذشته 35 هتل 4 و 5 ستاره در کشور ساخته شده است.
وی افزود: در روز آغاز به کار دولت یازدهم در مرداد 92، تعداد کل هتلها 1100 هتل بود که از آن میزان 125 هتل 4 و 5 ستاره بودند ولی در این 3 سال، 35 هتل جدید 4 و 5 ستاره را به چرخه گردشگری اضافه کردیم.در مجموع، 1750 پروژه در دست اجرا است که با حمایتهای ویژه، تلاش میکنیم تا با سرعت این پروژه ها به بهره برداری برسد و رونق این بخش افزایش یابد.
وی افزود: از این تعداد پروژه ، 720 هتل و هتل آپارتمان در دست اجرا است که 170 هتل، 4 و 5 ستاره در این میان وجود دارد.
در ادامه این نشست حجت الاسلام نصر الله پژمان فر رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن تشکر از گزارش ارایه شده اظهار داشت: رشد صنعت گردشگری در سال های اخیر بسیار مشهود است و اینکه گردشگری یکی از محورهای توسعه در برنامه ششم اعلام شده است یک فرصت به شمار می رود و ما باید پشتیبانی های لازم از این صنعت را برای رونق اقتصادی در کشور به عمل آوریم.
وی افزود:کمیسیون فرهنگی آمادگی دارد به منظور حمایت از این صنعت، کمیته گردشگری را در ذیل این کمیسیون تشکیل دهد تا مسائل این حوزه به طور تخصصی تر و جدی تر دنبال شود.
در ادامه این جلسه 14 نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی سوالات خود را مطرح کردند. محمد علی وکیلی، اصغر مسعودی، احمد مازنی، غلامرضا کاتب، سید احسان قاضی زاده هاشمی ، سید صادق طباطبایی نژاد، مهدی شیخ، طیبه سیاوشی شاه عنایتی، پروانه سلحشوری، احمد سالک کاشانی، فاطمه ذوالقدر، جمشید جعفر پور، نصراله پژمانفر، وعلیرضا ابراهیمی نمایندگانی بودند که سوالاتی در باره راهبردهای صنعت گردشگری ، ساماندهی تعطیلات، تخریب برخی بناهای تاریخی و میراثی کشور، ضروت توجه به حوزه صنایع دستی، لزوم به کار گیری بخش خصوصی در توسعه گردشگری، اهمیت تبلیغات مثبت در خارج کشور، دغدغه تاثیرات فرهنگی ورود توریست به کشور و ضرورت توجه به گردشگری مذهبی و زیارتی مطرح کردند.
در ادامه این نشست از سوی مسئولان سازمان میراث فرهنگی تاکید شد که استراتژی دولت برای توسعه گردشگری، تاکید بر گردشگری حلال در ایران است، همچنین برنامه راهبردی ایران برای جذب 20 میلیون گردشگر مسلمان در افق 1404 نیز در این نشست تشریح شد.
جمشید جعفرپور عضور کمیسیون فرهنگی مجلس در این نشست اظهار داشت: متولیان سازمان میراث فرهنگی کشور باید خیلی خوشحال باشند که مورد توجه دولت هستند. عوامل مختلفی به رشد گردشگری در این دو سه سال کمک کرده که رفع تحریم ها و ناامنی های مناطق اطراف از جمله این عوامل است اما برای رسیدن به اهداف برنامه ششم باید ستادی برای جذب مشارکت بخش خصوصی تشکیل دهید و به ظرفیتهای این بخش توجه ویژه ای بکنید.
احمد مازنی به دغدغه تاثیرات منفی فرهنگی ورود توریست به کشور اشاره کرد و سلطانی فر در توضیح، گفت: 98 درصد گردشگرانی که به ایران می آیند از ایران تاثیر مثبت می گیرند و تا کنون موردی از عدم رعایت موازین فرهنگی و قانونی توسط گردشگران خارجی در کشور گزارش نشده است.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه به برخی مشکلات بخش گردشگری مانند ضروت ورود 500 دستگاه اتوبوس ویژه گردشگری به کشور اشاره کرد و گفت: متولیان حوزه صنعت اعلام کرده اند که قادرند چنین اتوبوس هایی را در کشور بسازند و نیاز به وارد کردن آن نیست اما سالها است که این وعده تحقق نیافته است و بخش توریسم کشور به شدت نیازمند چنین امکاناتی است.
در این نشست اسناد و برنامه های راهبردی سازمان، مستندات فرهنگی، فیلم ها و کتابهای فرصت های سرمایه گذاری، مستند نمونه اقدامات سازمان در حوزه احیا و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی، احداث و گسترش مراکز بومگردی و گزارش اقدامات سازمان در سه بخش تخصصی در سه سال اخیر به نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی ارایه شد.
در پایان این نشست مقرر شد، جلسات تبادل نظر میان مسئولان سازمان میراث فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس در آینده ادامه یابد.
انتهای پیام/