به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی، حسنعلی فولادی امروز 9 فروردین با بیان اینکه اگر این هنرمندان نباشند، ما هم از بین میرویم، گفت: «به همین منظور در سفر معاون صنایعدستی کشور به همراه مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان خراسانجنوبی در روزهای آغاز سال نو از مشرقیمقدم پیشکسوت رشتهرودوزیهای الحاقی تقدیر شد.»
مشرقیمقدم با ۳۰ سال تجربه بهعنوان مربی در آموزش طرح کاد خواهران (رودوزیهای سنتی، خیاطی و بافندگی) و آموزشکده سپیده کاشانی (طراحی دوخت) و کارگاههای آموزشی صنایعدستی استان (سرمهدوزی) فعالیت داشته است.
این هنرمند نامی شهرستان فعالیت هنری را از سن ۱۲ سالگی شروع و در نمایشگاههای انفرادی زیادی شرکت داشته است.
او در رشتههای مختلف هنری (رودوزیهای سنتی) از جمله سرمهدوزی، ابریشمدوزی، خامهدوزی، ممقاندوزی، پتهدوزی و سایر رودوزیهای سنتی و غیر سنتی تبحر دارد.
مشرقیمقدم در نمایشگاه سراسری صنایعدستی یزد (اردیبهشت ماه ۱۳۸۵(، همایش و نمایشگاه سراسری صنایعدستی تهران (خرداد ۱۳۸۵)، (اولین نمایشگاه منطقهای جاذبههای گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی (شهریور ۱۳۸۵) نمایشگاه توانمندیهای صنایعدستی خراسانجنوبی و چندین نمایشگاه شهرستانی، استانی و منطقهای حضور فعال داشته است.
اصطلاح رودوزی یا روکاری به هنری گفته میشود که طی آن نقوش مختلف بر روی پارچههای بدون نقش از طریق دوختن یا کشیدن قسمتی از نخهای تار و پود پارچه به وجود میآید.
رودوزیهای سنتی ایرانی، آن دسته از هنرهای سنتی و صنایعدستی است که براساس آن طرحها و نقوش سنتی با استفاده از انواع سوزن و قلاب و نظایر آن و ضمن بهرهگیری از انواع نخهای رنگین یا فلزی بر روی پارچه دوخته میشود و گاه نیز طرحها و نقوش با کشیدن بخشی از نخ های تار یا پود و یا تار و پود همراه با عملیات تکمیلی دیگر بر روی پارچه پدید میآید.
انتهای پیام/