مرمت و سامان‌دهی محوطه باستانی سیلک انجام شد

سرپرست پایگاه محوطه باستانی سیلک و رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان کاشان از مرمت و سامان‌دهی محوطه باستانی سیلک کاشان خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، محسن جاوری سرپرست پایگاه محوطه باستانی سیلک و رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان کاشان صبح امروز 18 تیر 96 با اعلام این خبر گفت: «مرمت و سامان‌دهی این محوطه تاریخی با اعتباری بالغ بر یک‌میلیارد و 100‌میلیون ریال از محل اعتبارات ملی انجام شد.»

او با تأکید بر اینکه محوطه سیلک یکی از کهن‌ترین و مهم‌ترین مراکز استقرار بشر در فلات مرکزی ایران است و این محوطه نیاز به توجه بیشتری دارد گفت: «کف‌فرش اتاق‌های اداری و سامان‌دهی نمایشگاه سیلک و مرمت تپه‌های باستانی از اقدامات مرمتی این پروژه بوده است.»

سرپرست پایگاه محوطه باستانی سیلک کاشان، جمع‌آوری کف‌فرش آجری فرسوده، اجرای کف‌فرش و قرنیز با آجر سنتی، اجرای اندود کاهگل بدنه‌های نمایشگاه، اجرای اندود کاه‌گل حفاظتی روی تپه‌ها در دو لایه، اجرای آبراهه، اجرای دیوار خشتی برای محافظت از ترانشه‌ها، اجرای فنس‌کشی دورتادور تپه جنوبی را از اقدامات اصلی مرمت موزه و محوطه سیلک دانست.

آثار تاریخی به‌دست‌آمده از محوطه باستانی سیلک یادآور خاطره بیش از 5هزار سال سیر زندگی و تمدن در منطقه است. بررسی آثار به‌دست‌آمده از کاوش‌های سال 1388 در بخش شمالی این محوطه قدمت لایه‌های اولیه تمدن سیلک را به بیش از 8هزار سال قبل مرتبط کرده است. نخستین بار هیئتی فرانسوی به‌سرپرستی رومن گریشمن در حدود سال‌های 1312 در سیلک به کاوش و حفاری پرداختند و با به‌دست آمدن آثار و اشیای سفالی و فلزی از دل تپه‌ها به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافتند و اهمیت این منطقه در سیر تمدن بشری به جهانیان آشکار ساختند.

محوطه باستانی سیلک به شماره 38 در تاریخ 26 شهریور 1310 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1396041828