بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، سوسن چراغچی در این اثر با در نظر گرفتن عضویت ایران در بیشتر معاهدات ناظر بر میراث فرهنگی و محیطزیست، اسناد سیاستگذاری، قوانین و مقررات ایران را بررسی و پیشنهادهایی برای تلفیق دو مقوله میراثفرهنگی و محیطزیست در راستای حرکت به سمت توسعه پایدار ارائه کرده است.
نویسنده این کتاب امروز 17 آبان 96 در تشریح موضوعات این کتاب گفت: «اسناد حقوق بینالملل میراثفرهنگی و محیطزیست ضمن تأیید تعامل و تاثیرگذاری متقابل میراث فرهنگی، بویژه میراث ناملموس و محیطزیست بر یکدیگر، کشورها را به ایجاد چارچوبهای سیاستگذاری و حقوقی واحد برای حمایت و حفاظت هماهنگ و تلفیقی این دو، ترغیب میکنند. از این رو نقش دو مقوله میراثفرهنگی و محیطزیست در پیشبرد توسعه پایدار، مورد تأیید حقوق بینالملل این دو حوزه است.»
این کتاب در سه فصل و 340 صفحه دارای دو مقدمه از محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی صنایعدستی و گردشگری و جانت بلیک، دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی است.
تعاریف محیطزیست و میراثفرهنگی، اصول حقوقی و راهکارهای مشترک، اسناد بینالمللی محیط زیست و توسعه پایدار مرتبط با میراثفرهنگی، اسناد بینالمللی میراث فرهنگی مرتبط با محیط زیست و توسعه پایدار و اسناد بینالمللی و قضایای حقوق بشری از جمله موضوعاتی که در فصل نخست این کتاب به آنها پرداخته شده است.
فصل دوم این کتاب با عنوان میراثفرهنگی و محیطزیست، دارای موضوعاتی همچون حمایت از میراث فرهنگی در قوانین ایران، حاکمیت ملی بر میراث فرهنگی و محیط زیست، تأثیر اسناد حقوق بینالملل بر قوانین و مقررات و فصل سوم نیز حاوی نتیجهگیریها و پیشنهادهاست.
سوسن چراغچی، دانشآموخته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس حقوقی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است.
او دارای برخی سوابق اجرایی و پژوهشی در زمینه حقوق میراث فرهنگی است. ترجمه کتاب رهنمودهای مدیریتی برای محوطههای میراثفرهنگی جهانی نوشته یوکا یوکیلتو و برنارد فیلدن منتشر شده ازسوی سازمان میراثفرهنگی کشور، ترجمه تعدادی از منشورها و اسناد بینالمللی ایکوموس و برخی معاهدات یونسکو (کنوانسیون صیانت از میراثفرهنگی ناملموس 2003 و کنوانسیون حمایت از بیانهای فرهنگی 2005) منتشره در فصلنامه اثر و گردآوری مجموعه قوانین و مقررات میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در قالب کتاب ازجمله فعالیتهای پژوهشی این مؤلف بهشمار میرود.
مولف در کتاب «حرکت به سوی توسعه پایدار، چالشها و فرصتهای حمایت از میراث فرهنگی و محیط زیست»، اسناد نرم و سخت حوزه حقوق بینالملل محیط زیست و میراث فرهنگی و تأیید ارتباط این دو مقوله با یکدیگر و لزوم تلفیق آنها در یک رژیم حقوقی واحد با هدف تحقق توسعه پایدار را مورد بررسی قرار داده است.
این کتاب که مرجعی برای پژوهشگران عرصه حقوق میراث فرهنگی و میراث ناملموس، محیط زیست و توسعه پایدار قلمداد میشود برگرفته از پایاننامه مؤلف در رشته حقوق محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی و دارای تأییدیه سازمان حفاظت محیط زیست است.
انتهای پیام/