بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، همانگونه که میدانیم سمنهای حوزههای مختلف میراثفرهنگی نقش پلی ارتباطی را میان آن سازمان و مردم ایفا میکنند. در همین راستا و به جهت همیاری و همکاری بیشتر میان سمنهای حوزههای یاد شده در استان و حذف موازیکاریها و ایجاد نهادی متشکل و قدرتمند در پیش بردن اهداف آنها، سال گذشته، به دست شماری از سمنهای پیشرو، شبکه تخصصی «سمنهای میراثی (میراثفرهنگی، میراثمعنوی، صنایعدستی و گردشگری) استان تهران» پی نهاده شد تا با اتحاد بیشتر میان آنان و تلاش برای رفع کمبودها و نارساییها و پشتیبانی که از هم میتوانند داشته باشند حضوری مؤثرتر در راستای پاسداری از میراثفرهنگی، میراثمعنوی و صنایعدستی و توسعه پایدار گردشگری داشته باشند و بهویژه در تعامل با نهادهای دولتی و حکومتی نقشی کاراتر را ایفا کنند.
مسئولان این شبکه امیدوارند که با شکلگیری شبکههای مشابه در دیگر استانها، در آینده، بتوانند شبکه ملی سمنهای این حوزه را هم شکل دهند تا در سطوح بالای نظام همچون قانونگذاری و حتی مسایل قضایی یا دادن پروانه بتوانند نقشی در خور را ایفا کنند.
علیرضا افشاری، دبیر دیدهبان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران که در یکسال گذشته دبیرکل این شبکه بوده است، امروز 3 آذر 96 گفت: «در دوره نخست مدیریت شبکه، که تعمداً آن را یکساله در نظر گرفتیم تا در طی این مدت سمنهای بیشتری را با شبکه آشنا کنیم و زمینه پذیرش آن را شکل دهیم، مراحل ثبت شبکه را پیش بردیم که البته چون ثبت شبکهها در حوزه وزارت کشور اقدامی نو بود این موضوع با چالش برخورد کرد. از آنجایی که به تازگی شبکههای محیطزیستی توانستهاند مجوز استانی خود را بگیرند امید است که ما هم در قالب دومین شبکه تخصصی بتوانیم این مجوز را دریافت کنیم. در این یکسال ارتباط و پیوند خوبی هم با نهادهای مرتبط همچون ادارهکل میراثفرهنگی استان، شورای شهر، مجلس شورای اسلامی و شهرداری تهران برقرار کردیم.»
او در پاسخ بهاین پرسش که رمز تداوم و ماندگاری شبکه را در چه چیزی میبیند به شفافیت اشاره کرد و افزود: «ما در این یک سال همه موارد را از راه کانال شبکه اطلاعرسانی کردهایم. به باور من، شوربختانه اکنون در دورهای از آشوب و بیاعتمادی به سر میبریم که فقط توجه به همین نکته است که میتواند دوستان کنشگر را دور هم جمع کند. دوستانی که پیش از این بارها در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری یا به دعوت دوستانی دیگر گرد هم آمدهاند اما این کارشان جز هدر دادن زمان برایشان سودی نداشته است. از این رو اکنون باید نشان داد که وجودِ این شبکه تنها به سود خود آنها و همه ماست. کاری که مدیران شبکه زین پس هم باید پی بگیرند و به آن توجه داشته باشند. اگر سمنها بتوانند در همه حوزههای تخصصی شبکههای استانی و ملی خودشان را ایجاد کنند آنگاه اندیشیدن و به کار بستن راهبردها برای بهبود و پیشرفت سمنها، و در پیِ آن جامعه مدنی هم، بهتر و اصولیتر و سریعتر پیش خواهد رفت.»
افشاری به کسانی که قصد حضور در شورای مرکزی آتی شبکه را دارند گفت: «حضور در شورای مرکزی جایی برای معرفی و گرفتن ارتباط برای انجمن خودمان نیست و میبایست جایی برای پاسداری از منافع گروه و کوشش برای ایجاد تشکل بیشتر باشد، تا مبادا این اعتمادی که به سختی میان اکثر سمنهای استانی شکل گرفته از دست برود.»
دومین مجمع عمومی سمنهای میراثی استان تهران ساعت 17 روز 4 آذر 96 در تالار گلایل مجموعهی کیمیا در خیابان فاطمی غربی، و با حضور شماری از مقامهای حوزه شهری، برگزار میشود.
انتهای پیام/