دبیرخانه کلاش در مریوان راه‌اندازی شود/ لزوم توجه به طراحی‌های جدید در تولید کلاش

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: «ثبت مریوان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی یک رویداد بزرگ است چرا که یک لقب بزرگ، یک لقب جهانی و یک نام تازه به مریوان اضافه می‌شود.»

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع‌دستی کشور امروز دوشنبه ۲۷ آذر در مراسم جشن ثبت مریوان به‌عنوان شهر جهانی کلاش که در مریوان برگزار شد، افزود: «نا‌م یعنی وجود، نام یعنی هویت و وقتی نام جدیدی برای یک فرد یا یک مکان یا یک موضوع انتخاب می‌شود، یعنی آن موضوع یا فرد یا مکان دوباره متولد شده است. بنابراین ما در اینجا داریم یک جشن تولد جدید برای مریوان برگزار می‌کنیم.» 

او افزود: «این یک رویداد بزرگ است و برگزاری این رویداد باید بتواند باعث تحولات و اتفاقات جدید در مریوان شود و سرشت شهر را تغییر دهد و اگر سرشت شهر با این نام‌گذاری تغییر نکند همین جشن می‌ماند. پس ثبت جهانی شدن یعنی آغاز یک ماجرای بزرگ و یک دگردیسی و آغازی برای تغییر سرشت یک شهر.» 

نامور‌مطلق افزود: «این نوع از ثبت را بسیاری از شهر‌ها در دنیا آرزو می‌کنند و شهرهای بسیاری بودند که خواستار ثبت جهانی به‌عنوان شهر کلاش بودند، اما در میان این شهر‌ها در دنیا، این افتخار نصیب مریوان شده است چرا که مردم مریوان این شایستگی را داشتند که این عنوان نصیبشان شده است.» 

او گفت: «شهرهای بسیاری در دنیا آرزو داشتند ثبت جهانی شوند ولی فقط نصیب تعدادی مانند مریوان شد. در ایران شش شهر جهانی و یک روستای جهانی وجود دارد که مریوان یکی از آن شهر هاست. از این پس مریوان یکی از شش شهر جهانی و نماینده ایران در رقابت‌های بزرگ قلمداد می‌شود.»

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه با تأکید بر توسعه شهرهای جهانی و تأمین زیرساخت‌های گردشگری این شهر‌ها گفت: «در برنامه ششم توسعه و نیز در قانون شورای عالی میراث‌فرهنگی این موضوع مورد تأکید قرار گرفته است و همه باید کمک کنیم تا زیرساخت‌های شهر‌ها و روستاهای جهانی ایران فراهم شود.» 

نامور مطلق گفت: «بخش خصوصی و دولتی باید با رایزنی و مشارکت با هم باید به فکر توسعه و افزایش تولید، فروش و صادرات کلاش باشند. مریوان از امروز شهر جهانی شده است و باید محصولاتی را متناسب با ذائقه جهانی تولید کند و بر همین اساس نیازمند یک دبیرخانه و یک اتاق فکر در مریوان هستیم تا هنرمندان با شناخت ذائقه جهانی بتوانند محصولات زیبا و با طراحی جدید تولید کنند.» 

او در ادامه گفت: «صادرات کلاش وضعیت خوبی دارد اما باید این صادرات سامان‌دهی شود و با طراحی جدید میزان این صادرات افزایش یابد.» 

نامور مطلق در ادامه گفت: «هدف ثبت جهانی برندسازی است و ثبت مریوان یک فرصت مناسب است که در اختیار مردم و جوانان خوب مریوانی قرار گرفته است و جوانان استان کردستان باید بتوانند از این فرصتی که در اختیارشان قرار گرفته است به خوبی استفاده کنند.» 

او در پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: «مریوان در تولید کلاش ظرفیت‌های بی‌بدیلی دارد و به‌عنوان مثال در همین شهر خانواده‌ای وجود دارند که چهار نسل آن‌ها هم‌زمان و در حال حاضر مشغول تولید کلاش هستند و پدربزرگ این خانواده به نام خالد خسبی با ۹۴ سن به‌عنوان پدر تولید کلاش در مریوان شناخته می‌شود.» 

در پایان این مراسم از تعدادی از هنرمندان صنایع‌دستی، تولید‌کنندگان کلاش و هنرمندان پیشکسوت از جمله خالد خسبی و هنرمند نوجوان آروین خسبی با اهدای لوح از سوی غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی و بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع‌دستی کشور تجلیل به‌عمل آمد.

انتهای پیام/

کد خبر 1396092718