بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایلام، در حاشیه اختتامیه این جشنواره که پنجشنبه شب 20 اردیبهشت برگزار شد، بتول نقدی یکی از داوران نخستین جشنواره غذاهای گیاهان خوراکی زاگرس اظهار کرد: «گیاهان خوراکی در کوههای زاگرس به صورت طبیعی میرویند، آنچه که خوراکیهای گیاهی ایلام را متمایز میکند، آشنایی بانوان ایلامی با نحوه پخت غذاست و توانستهاند، به خوبی با تلفیق چند گیاه، بهترین و خوشمزهترین غذاها را تهیه کنند.»
بتول نقدی با اشاره به اینکه غذاهای گیاهان خوراکی زاگرس خصوصاً ایلام میتواند در فهرست تمام رستورانهای کشور قرار گیرد، اظهار کرد: «بعنوان کسی که چندین سال است در این زمینه فعالیت دارد به همکاران خود در رستورانها پیشنهاد میکنم که در منوی خود از غذاهای گیاهی سنتی منطقه استفاده کرده و مردم هم با بهرهمندی از خوراکیهای سالم گیاهی و دارویی، سلامت خود را بیش از پیش تضمین خواهند کرد.»
جدیدترین غذاهای گیاهی در جشنواره
یکی دیگر از داوران این جشنواره با بیان اینکه ایدههای نو در آشپزی، خوراکیهای نو و معرفی غذاهای سنتی استان از مهمترین ویژگیهای آن است، گفت: «۱۸ سال است که در زمینه رستورانداری فعالیت دارم و با این وصف برخی خوراکیهای محلی را برای اولین بار در این جشنواره دیدم که نوآوری در تهیه و پخت خوراکیها، دم نوشها و خورش ها با استفاده از گیاهان، جالب توجه بود.»
سجاد نظرزاده با بیان اینکه گرایش به فست فودها مشکلاتی برای مردم خصوصا قشر جوان ایجاد کرده است، اظهار کرد: «از اداره میراثفرهنگی و دیگر دستگاهها انتظار میرود که در راستای ترویج فرهنگ استفاده از گیاهان خوراکی و غذاهای طبیعی و سنتی اهتمام داشته باشند.»
او با اشاره به اینکه در رستوران خود حتما از غذاهایی که در این جشنواره عرضه شده استفاده خواهم کرد، افزود: «فست فودها و غذاهای آماده باعث ایجاد بیماریها و مرگ و میرهای ناگهانی میشود و مردم برای حفظ سلامتی خود باید به سمت غذاهای سالم روی آورند.»
داور جشنواره یادآور شد: «امیدوارم که با همت مسئولان و مشارکت بخش خصوصی و فعالان این حوزه، در هر سال شاهد برگزاری چند باره این جشنواره باشیم.
ترویج خوراکیهای سنتی از اهداف جشنواره
حاتم فروتن، دیگر داور جشنواره با بیان اینکه ایده ای برای ترویج و گسترش خوراکیهای سنتی و ایجاد تنوع در غذاهای مردم است، گفت: «خوراکیهایی که در جشنواره پخت و پز شده، همگی از گیاهان محلی و برنج محلی استان تهیه شده و از کیفیت، طعم و مزه عالی برخوردار بودند.»
فروتن به لزوم حمایت دولت از بخش خصوصی برای گسترش استفاده از این غذاها در سفره مردم و منوی رستورانها اشاره کرد و افزود: «رویش برخی گیاهان در کوهها و جنگلهای ایلام این فرصت را ایجاد کرده تا بانوان ایلامی به بهترین شکل از این نعمت های خدادادی استفاده کرده و با تغذیه سالم از این گیاهان، افزون بر تنوع غذایی، سلامت خود و خانواده را تضمین کنند.»
او با تأکید بر سالم بودن این گونه خوراکیها، افزود: از همه مردم و همشهریان میخواهیم که برای حفظ تندرستی و سلامت خود به جای استفاده از غذاهای فست فودی و تکراری، از خوراکیهای سنتی و محلی که با گیاهان کوههای زاگرس تهیه میشوند، استفاده کنند.»
در پایان اولین جشنواره خوراکیهای گیاهی زاگرس در محل قلعه والی ایلام، هیئت داوران پس از بررسی، خوراکیها و آشپزهای برتر را معرفی کردند که در این بین خانم بانو خورانی با غذای «خورش تره با آبغوره» از شهرستان ایوان بعنوان نفر اول، زینب عموزاده با غذای «خورش تره با آلو بخارا» از شهرستان دره شهر نفر دوم؛ و مهین مهدیان با خوراکی «آش مانشت» از شهرستان چرداول بعنوان نفر سوم بیشترین امتیازات را کسب کردند.
همچنین مریم غیاثوند از شهرستان ایلام بعنوان بهترین شیرینی پز سنتی، آمنه سپهوند از دهلران بعنوان غرفه دار برتر، ایوب بسطامی تهیه کننده دمنوش برتر، گلستان امامی از ایلام نفر اول ایده آشپزی نو و ثریا نافعی از شهرستان سیروان بعنوان نفر دوم در بخش ایده آشپزی نو معرفی شدند.
انتهای پیام/