درخشش معرق اردبیل در یک دهه اخیر/اولین نگارخانه خصوصی راه اندازی می‌شود

 معرق اردبیل در یک دهه گذشته توانسته نام و نشانی در بازارهای ملی و جهانی صنایع دستی از آن خود کند؛موفقیتی که به همت هنرمندان استان حاصل شده است.

به گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، معرق چوب که از رشته های صنایع دستی ریشه دار در اردبیل محسوب می شود، در استان اردبیل تولیدات بازارپسند قابل توجهی دارد.

هر چند قدمت معرق چوب به برخی رشته های صنایع دستی مانند سفال گری نمی رسد اما این رشته در اردبیل سابقه  طولانی در تولید داشته و هنرمندان بسیاری نیز به خود دیده است.

در یک دهه اخیر به پاس برنامه های حمایتی و تلاش خود هنرمندان، معرق اردبیل در رویدادهای صنایع دستی خوش درخشیده و توانسته جایگاه مطلوبی از آن خود سازد.

تا جایی که یکی از هنرمندان این رشته معتقد است معرق اردبیل حتی از استان های نامی تولیدکننده این رشته پیشی گرفته است.

دانشجویان بیشترین استقبال را از معرق دارند

رضا یوسف خانی که تمامی تحصیلات دانشگاهی خود را از دیپلم تا کارشناسی ارشد در حوزه صنایع دستی گرایش چوب سپری کرده از سال 84  نسبت به تدریس معرق چوب اقدام کرده است.

او با تربیت بیش از 500 هنرجو در این رشته معتقد است معرق چوب به ویژه در سال های اخیر با اقبال عمومی مواجه شده و بیش از همه از سوی دانشجویان استقبال می شود.

مدرس و مربی دوره های آموزشی معرق چوب تاکید کرد: این رشته به دلیل زیبایی تولیدات و درآمد زایی، بیش از همه از سوی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی مورد استقبال قرار گرفته و حتی گاها ابزار درآمدزایی فرد است.

یوسف خانی با اشاره به  بیش از 20 ترم تدریس در دانشگاه محقق اردبیلی، فنی و حرفه ای، ارشاد اسلامی و بسیج هنرمندان تاکید کرد: معرق جزو رشته های پرطرفدار است و می تواند با هزینه اندک به درآمد مطلوب برسد.

تامین مواد اولیه حمایت شود

در عین حال که رشته معرق روند رو به رشدی را سپری می کند، گرانی مواد اولیه در ماه های اخیر مانعی جهت تولید است که به اعتقاد هنرمند صنایع دستی لازم است تولید این رشته مورد حمایت قرار گیرد.

یوسف خانی تاکید کرد: «هزینه مواد اولیه اخیرا سه برابر شده و انتظار می رود با توجه به اینکه این هنر در استان جایگاه خود را یافته، تولیدکنندگان حمایت شوند.»

مولف کتاب «سیر تحول معرق در ایران» همچنین خواستار برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی شد و تاکید کرد: «به ویژه تولیدات معرق چوب می تواند در نمایشگاه ها معرفی شود.»

یوسف خانی در رویکرد جدیدی  تولید آثار معرق را در دکوراسیون منزل  به کار بسته و تولید آثار معرق به شکل تابلو محدود نمانده است. موضوعی که سبک جدیدی از تولیدات معرق در اردبیل را رقم زده است.

گفتگو: ونوس بهنود

انتهای پیام/

کد خبر 1397101928

برچسب‌ها