روستای دیوزناو سروآباد قابلیت تبدیل به روستای جهانی را دارد

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: ارغوان‌بافی روستای ملی دیوزناو سروآباد کردستان قابلیت تبدیل شدن به روستای جهانی را دارد.

به‌ گزارش میراث‌آریا و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، روز جمعه ٢١ اردیبهشت‌ماه ١٤٠٣ در دومین روز از سفر خود به استان کردستان و بازدید از کارگاه‌های ارغوان‌بافی روستای دیوزناو سروآباد اظهار کرد: روستای ملی ارغوان‌بافی دیوزناو، مثال اصلی اقتصاد مقاومتی و بهره‌مندی از طبیعت برای ایجاد یک محصول با ارزش افزوده است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: هنرمندان این دیار در سال‌های مختلف این کار را انجام داده‌اند و هم‌اکنون به یک طرح جامع برای تجاری‌سازی این محصول بومی و اقتصاد هویت‌بنیان نیاز داریم.

او عنوان کرد: امیدواریم با ایجاد زیرساخت‌های لازم زمینه معرفی روستای ملی ارغوان‌بافی دیوزناو به جهانی شدن آن فراهم شود.

جلالی با بیان اینکه این اقدام نیازمند برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح است، یادآور شد: سعی میکنیم زمینه فروش محصولات دست‌آفریده‌های اهالی این روستا را در مکان‌های دیگر فراهم کنیم.

ارغوان، درختی از گونه خودرو در مسیر رودخانه سیروان استان کردستان است، که به‌راحتی با ناملایمات آب و هوایی سازگار می‌شود و گرما و خشکی را تحمل می‌کند؛ محصولات و از جمله سبدهایی که به‌وسیله ترکه‌های این درخت بافته و تولید می‌شود تا ۷۰ سال عمر می‌کند و از بین نمی‌رود. 

در سال ۱۳۹۹ روستای دیوزناو سروآباد بە‌عنوان روستای ملی ارغوان‌بافی ثبت ملی شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403022201133
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha