دعوت از مردم آذربایجان‌غربی برای ثبت غذاها و دسرهای سنتی‌ استان در سایت اطلس خوراک ایرانی

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: «برای ثبت غذاها، دم‌نوش‌ها و دسرهای سنتی استان علاقه‌مندان سطح استان می‌توانند به سایت اطلس خوراک ایرانی مراجعه کنند.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، ریتا خضرزاده، 10 آبان با اعلام این مطلب اظهار کرد: «وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نظر دارد کتاب چند زبانه اطلس خوراک ایرانی را تهیه و گونه‌های مختلف خوراک ایرانی، مهارت‌های طبخ غذا، ماهیت و سلامت غذاهای ایرانی، آیین پذیرایی و مهمان‌نوازی مردمان محلی ایران را به رشته نگارش درآورد.»

او افزود: «در همین راستا از مردم استان درخواست می‌شود با مراجعه به سایت اطلس خوراک ایرانی به آدرس http://foodatlas.ir/ نسبت به ثبت غذا، دمنوش، دسرهای سنتی و محلی آذربایجان‌غربی اقدام کنند تا سهمی در معرفی آذربایجان غربی و احیای آیین‌ها و میراث گذشتگان‌مان داشته باشند.»

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی عنوان کرد: «غذا جلوه فرهنگ یک سرزمین است، آنچه بر سر سفره دیده می‌شود چه برای اکرام میهمان و چه برای اطعام خانواده، جلوه‌ای از فرهنگ، شعور و جهان‌بینی و هنر مردمان آن سرزمین است.»

او تصریح کرد: «خوشبختانه آذربایجان‌غربی با تکیه بر فرهنگ غنی، مردمان میهمان‌نواز و زنان هنرمند و کدبانوی خود همیشه سفره‌های رنگینی داشته و از این نگاه حرف زیادی برای گفتن دارد.»

خضرزاده گفت: «از طرفی طبیعت سرسبز و گیاهان خاص و مفید این خطه دلیل دیگری بر پربار شدن سفره‌ها از قدیم‌الایام است، وجود غذاهای مقوی و خوشمزه با در نظر گرفتن طبع غذا و نگاه تندرستی، دمنوش‌های بی‌بدیل و مفید، ترشی‌ها، دسرها، شیره‌های متفاوت در این استان هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند.»

او خاطرنشان کرد: «وجود فرهنگ‌های شهری، روستایی و عشایری از طرفی وجود اقوام مختلف در این استان تنوع حوزه گردشگری خوراک در این استان را تصدیق می‌کنند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1399081044

برچسب‌ها