بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، این شماره از فصلنامه اثر شامل شش مقاله در زمینه مطالعات شهرسازی، معماری، مرمت و حوزههای وابسته به آنها در حوزه هنر و تمدن ایرانی است.
مقالات «عناصر غالب در تزئینات محرابهای دوره ایلخانی»، «کاربست انگارههای فرهنگی در بازطراحی بافتهای تاریخی، نمونه موردی: بافت تاریخی بجنورد»، «تحلیل ویژگیهای حسابی و هندسی عناصر کاربندیها در زمینههای گوناگون»، «بررسی ترکیبات فضایی تالار و سرپوشیده در معماری جبهههای اصلی خانههای کاشان»، «بررسی و بازنمایی هویت تاریخی شهر بوکان» و «معماری استقرارهای جوامع هزاره پنجم (سوم ق.م) در شرق زاگرس مرکزی» در شماره 85 نشریه اثر به چاپ رسیده است.
در مقاله «تحلیل ویژگیهای حسابی و هندسی عناصر کاربندیها در زمینههای گوناگون» نوشته شهرزاد آئینهچی و نیما ولیبیگ میخوانیم: «هرکدام از زمینههای کاربندی دارای ویژگی هندسی مختص به خود هستند و با دانش ریاضی میتوان به خوانش تناسبهای هندسی عناصر کاربندیها در زمینههای گوناگون پرداخت. با بررسی تکتک عناصر کاربندی در زمینههای مختلف میتوان نسبتهای بهکاررفته در آنها را تعیین کرد. در پژوهشهای انجامشده درباره کاربندی، بیشتر جنبه هندسی و در بعضی موارد جنبه سازهای آن مد نظر بوده است لذا همواره این سؤال مطرح است که چه ویژگیهای مشترک حسابی و هندسی بین عناصر کاربندیها در زمینههای مختلف وجود دارد.در تحقیق حاضر، با هدف پاسخگویی به سؤال مذکور برای نخستین بار تناسبات حسابی و هندسی در پلان و نمای انواع کاربندیها مورد بررسی قرار میگیرد.»
انتهای پیام/