طرح «مصالح مرمتی میراث‌فرهنگی در اقلیم خشک» برگزیده شد

طرح «مصالح مرمتی میراث‌فرهنگی در اقلیم خشک» با هدف قرار دادن گلوگاه وابستگی به واردات مصالح مرمتی، مرتبط با یکی از مشکلات برجسته حوزه مرمت و حفاظت از آثار معماری ایران با همکاری پژوهشگاه انجام و برگزیده سی‌وپنجمین جشنواره بين‌المللی خوارزمی شد.

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، این طرح با همكاری دانشگاه فردوسی مشهد، معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری، پژوهشگاه، دانشگاه بولونیا ایتالیا و پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید انجام شده است.

طرح مصالح مرمتی میراث‌فرهنگی در اقلیم خشک با هدف قرار دادن گلوگاه وابستگی به واردات مصالح مرمتی، مرتبط با یکی از مشکلات برجسته حوزه مرمت و حفاظت از آثار معماری ایران انجام شد.

این مصالح مرمتی با تکیه بر مواد داخلی، تکنیک‌های پایدار و افزودن جنبه‌هایی چون آبگریزی در عین تنفس‌پذیری، از دسته ملات‌های آهکی هوایی محسوب شده و با توجه به کاهش رطوبت نسبی در ایران، بدون اتکا به رطوبت هوا در آزمایشگاه و سایت پتانسیل بالایی را برای عملیات متنوع مرمتی نشان می‌دهند.

قطع وابستگی به واردات مواد مصرفی ساده در صورت امکان، برای تولید، تنوع بخشی و گسترش کارکردهای همان مواد اولیه و خلق ارزش افزوده و صادرات مواد اولیه آماده مصرف به جای خام فروشی (مثال سنگ آهک) به منطقه، راه حل‌های فناورانه ساده بدون پیچیدگی فراوان علمی و حرکت در مرز دانش با بهره‌گیری از تفکر سیستمی و راه حل‌های میان رشته‌ای و دارا بودن ارزش‌های منحصربه‌فرد یک محصول دانش‌بنیان علیرغم کارکرد محدود و انحصار به یک حوزه خاص (چنانچه در عمق به نیازهای کارکردی، اقتصادی و زیست محیطی پاسخگو باشد)، به عنوان گزاره‌های مبانی این پژوهش تشریح شده‌اند.

این طرح که توسط پارسا پهلوان، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و نخبه وظیفه سابق پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به انجام رسید در سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، رتبه دوم را به خود اختصاص داد و مورد قدردانی ریاست جمهوری، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 14010130330819

برچسب‌ها