بهگزارش میراثآریا، باستانشناسان در حال انجام کاوش در تل الفارما بودند که با نام باستانی پلوزیوم (Pelusium) شناخته میشود و قدمت آن به اواخر دوره فراعنه بازمیگردد. این مکان از زمان یونانروم تا دوره بیزانس و اوایل اسلامی در اشغال اقوام متفاوت بود.
به اعتقاد یونانیها، زئوس خدای آسمان و رعد در یونان باستان بوده است که از مقر خود در کوه المپ حکومت میکرد. زئوس اغلب به عنوان یک مرد مسن با ریش به تصویر کشیده شده و با نمادهایی مانند صاعقه و عقاب نشان داده میشود.
اکتشافات پلوزیوم برای اولین بار در اوایل دهه 1900 توسط مصرشناس فرانسوی، ژان کلدات، که شواهدی از معبد زئوس-کاسیوس (که ترکیبی از زئوس و کوه کاسیوس در سوریه است) را در کنار قطعات کتیبههای یونان باستان یافته بود، آغاز شد.
سرانجام در کاوشهای معاصر معبد بین قلعه پلوزیوم و کلیسای یادبود را پس از یافتن ستونها و مجموعهای از بلوکهای گرانیتی بزرگ کشف کردند. باستانشناسان بر این باورند که این بلوکها، پلههایی برای رسیدن به سکوی معبد زئوس بودهاند و امیدوارند بتوانند با بررسی فتوگرامتری، طرح و نقشه معماری معبد را مشخص کنند.
در اطراف محل معبد بلوکهایی از گرانیت صورتی وجود دارد که در قرنهای بعد برای ساخت کلیساهای محلی و کلیساهای جامع با ستونهای به سبک یونانی استفاده شدند.
کتیبههای یافت شده در این منطقه نشان میدهد که امپراتور هادریان در دورهای که شهرها و بناهای رومی را در سراسر مصر تأسیس کرد، به تیتوس فلاویوس تیتاناس مأموریت داد تا کارهای نوسازی معبد را انجام دهد.
*ترجمه: آناهیتا رشیدی
انتهای پیام/