بهگزارش میراثآریا و بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، سید سعید صفوی شنبه پنجم شهریورماه در نشست تخصصی و آیین افتتاحیه انستیتو شهر خلاق استان زنجان، با اشاره به ظرفیتهای استان در راستای ایجاد شهر خلاق، ۱۴۰۱ گفت: «استان زنجان پتانسیل بالقوهای در حوزه صنایعدستی و صنایع غذایی دارد، بهطوریکه چندین بار میزان جشنواره غذای کشورهای اکو بوده است. همچنین کارگاههای فعال متعددی در زمینه تولید چاقو، مس، ظروف نقره و ملیله در این استان از قدیمالایام مشغول فعالیت هستند.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان افزود: «انتخاب یک شهر بهعنوان شهر خلاق در واقع بازگوکننده تجربیات، ایدهها، دانایی و نوآوری یک جامعه است. صنایعدستی و هنرهای سنتی از اهرمهای کلیدی برای تقویت همگرایی و انسجام اجتماعی، رشد اشتغال و حفظ سنتها و دانشهای در حال نابودی است. توسعه شهرهای خلاق نقش مهمی هم در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان دارد.»
صفوی با اشاره به تاریخچه شهر زنجان در صنایع فلزات مختلف، اظهار کرد: «صنایع فلزی متعددی در این شهر از سالیان دور تولید و عرضه میشود و ما اعتقاد داریم زنجان بهنوعی شهر جهانی صنایعدستی فلزی است که این شهر در سال 1398 بهعنوان شهر جهانی ملیله به ثبت رسیده است. همچنین در استان زنجان ۵۵ رشته از مجموع قریب به ۳۰۰ رشته حوزه صنایعدستی مشغول به فعالیت هستند و میتوانیم با کمک متخصصان این حوزه به سمتی حرکت کنیم که شهر زنجان بعد از چهار شهر موجود در مجموعه شهر خلاق، بهعنوان پنجمین شهر به ثبت یونسکو برسد.»
او افزود: «این صنایع فرهنگی، موجب شکلگیری خلاقیت و نوآوری و گسترش ارتباطات ملی و بینالمللی میشود. برگزاری رویدادهایی نظیر جشنواره ملی آش و جشنواره غذای کشورهای اکو از آن جمله است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با اشاره به اهمیت تلاش دستگاههای دولتی در راستای تحقق اهداف شهر خلاق، گفت: «همه ما باید تلاش کنیم و از این ظرفیتهای موجود استان مانند گردشگری، صنایعدستی، صنایع غذایی، ابنیه تاریخی و... در راستای پیشرفت شهر و استان بهره بگیریم که عنصر اصلی در مسیر تحقق این اهداف، شهرداری و شورای اسلامی شهر هستند و ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان نیز به نوبه خود از این طرح حمایت میکند و امیدواریم بتوانیم در این راستا مؤثر باشیم.»
انتهای پیام/