روستای ملی صنایع‌دستی گلستانک البرز، نیازمند توجه ویژه/ مزیت صنایع‌دستی می‌تواند به توسعه گردشگری منجر شود

روستای گلستانک امسال به‌عنوان روستای ملی سفال و سرامیک از البرز به ثبت ملی رسید و دستاوردی در این حوزه برای استان به شمار می‌آید.

بخشدار مرکزی کرج در گفت‌وگو با میراث‌آریا با اشاره به اینکه روستای گلستانک یکی از روستاهای پر ظرفیت تابعه بخش مرکزی کرج است که با وجود کارگاه‌های صنایع‌دستی و هنرمندان بسیار خبره به‌ عنوان روستای ملی صنایع‌دستی به ثبت ملی رسیده است، اظهار کرد: علاوه بر روستای گلستانک، روستاهای دیگری در بخش مرکزی قرار دارند که با دارا بودن هنرمندان خوب در برنامه بعدی برای ثبت ملی قرار دارند.

به گفته رضایی، روستای گلستانک بالغ‌ بر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد و کارگاه‌های هنری بسیاری در زمینه صنایع‌دستی و به‌ویژه سفال و سرامیک در این‌روستا فعال هستند که محصولات برخی از آن‌ها از طریق فرودگاه پیام صادر می‌شود و برای استان ارزآوری دارد، بنابراین نیازمند اهتمام ویژه‌ای در این بخش است.

بخشدار مرکزی کرج، یکی از موضوعاتی  راکه به‌صورت جدی توسط بخشداری پیگیری می‌شود را لحاظ کردن شاخصه‌های بصری در معماری گلستانک به‌عنوان یک روستای صنایع‌دستی عنوان کرد و افزود: باتوجه‌به ماهیت روستای گلستانک لازم است شاخصه‌های هنری را از لحاظ بصری نیز در روستا شاهد باشیم. امید است که با پیگیری‌ها و تدابیر قانونی که انجام می‌شود، ساختمان‌ها از لحاظ بصری نیز الگوی معماری یک روستای ملی در زمینه سفال و سرامیک را داشته باشند.

او وجود کوچه باغ‌های زیبا، ایجاد سنگ‌فرش، هتل گالری و نمایشگاه‌های دائمی و مستمر در این‌ روستا را عاملی برای افزایش فروش محصولات صنایع‌دستی و همچنین ترغیب مردم به بازدید از این‌ روستا دانست.

وجود زمینه امن برای صادرات محصولات صنایع‌دستی، دغدغه هنرمندان روستای گلستانک

رئیس شورای اسلامی روستای گلستانک با اشاره به فعالیت کارگاه‌های فعال توانمند در روستای گلستانک یکی از دغدغه‌های این حوزه را وجود زمینه‌ای امن برای صادرات محصولات به کشورهای دیگر عنوان کرد.

محمد قهرمانی گفت: باتوجه‌ به پیگیری ثبت ملی روستای گلستانک از ادوار گذشته و پیگیری و همت مدیر کل میراث فرهنگی استان، استانداری، بخشداری. دهیاری و مدیریت شهری، روستای گلستانک امسال به‌عنوان روستای ملی سفال و سرامیک ثبت شد.

رئیس شورای اسلامی روستای گلستانک با اشاره به اینکه آثار هنرمندان این روستا در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی مورد توجه وزیر و معاون صنایع‌دستی کشور قرار گرفت، افزود: روستای گلستانک ۷۰ کارگاه فعال صنایع‌دستی را در خود جای داده که برخی به صادرات آثار نیز می‌پردازند.

او یکی از دغدغه‌های همیشگی هنرمندان را فراهم شدن زمینه‌ای ثابت و اطمینان بخش برای صادرات آثار به کشورهای دیگر عنوان کرد و گفت: هنرمندان بسیار کار آزموده‌ای در این‌ روستا فعالیت دارند که آثار آن‌ها نه‌تنها در سطح کشوری بلکه بین‌المللی متقاضی دارد. شرکت‌هایی هستند که در زمینه صادرات فعالیت می‌کنند اما مبلغ ناچیزی به هنرمندان پرداخت می‌کنند. بنابراین امیدواریم سازوکاری طراحی شود که هنرمندان نیز از این موضوع منتفع شوند.

قهرمانی افزود: اکنون به همراه بخشداری و با هماهنگی بنیاد مسکن پیگیر موضوع جلوگیری از ساخت‌وسازهای مدرن و نامتوازن با روستای صنایع‌دستی هستیم تا روستای گلستانک از لحاظ بصری نیز متناسب با یک روستای ملی سفال و سرامیک باشد. همچنین سنگ‌فرش خیابانی که کارگاه‌های هنرمندان به‌صورت متمرکز در آنجا واقع شده از دیگر موضوعات مورد پیگیری است.

رئیس شورای اسلامی روستای گلستانک با بیان اینکه این‌ روستا با توجه‌ به طبیعت زیبا و آب‌وهوای مناسب می‌تواند به‌عنوان روستای گردشگری نیز مطرح باشد، اظهار کرد: ثبت گلستانک به‌عنوان روستای ملی سفال و سرامیک می‌تواند مزیتی در راستای توسعه و رونق گردشگری در این‌روستا باشد. بنابراین فراهم کردن زیر ساخت‌های گردشگری یکی از موضوعات پیش‌رو برای این‌ روستا است.

او ضمن دعوت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در زمینه زیرساخت‌های گردشگری روستای ملی گلستانک گفت: اکنون زیر ساخت‌های گردشگری مانند هتل و مراکز پذیرایی متناسب با روستا برای گردشگرپذیری در روستا وجود ندارد و لازم است توجه ویژه‌ای به این موضوع وجود داشته باشد.

روستای گلستانک مهد هنرمندان و صنایع‌دستی

دهیار روستای گلستانک با بیان اینکه روستای گلستانک از قدیم مهد هنر بوده گفت: هنرمندان پیشکسوتی از گذشته در این‌روستا مشغول به فعالیت هستند و شهرک و پارکی به نام هنرمندان نیز در این‌روستا وجود دارد.  ظرفیت‌های این‌روستا در زمینه صنایع‌دستی در استان ویژه است و حتی می‌تواند به‌عنوان روستای گردشگری در صنایع‌دستی مطرح باشد.

زهره دین محمدی افزود: به همت مجموعه میراث فرهنگی، استانداری، بخشداری، فرمانداری ودهیاری روستای گلستانک تیرماه امسال به‌عنوان روستای ملی سفال و سرامیک به ثبت ملی رسید. این اقدام برای روستا بسیار خوشایند بوده و باعث می‌شود که هنرمندان شناخته‌تر شوند.

او افزود: با توجه‌ به ثبت روستای گلستانک به‌عنوان روستای ملی سفال و سرامیک می‌طلبد که حمایت‌های ویژه‌ای از هنرمندان این‌روستا وجود داشته باشد تا علاوه بر افزایش تولیدات، هنرمندان دیگر دغدغه فروش نداشته باشند. اکنون برخی هنرمندان پیشکسوت و شناخته شده در این‌ روستا به صاردات محصولات می‌پردازند اما به‌دنبال گسترش این موضوع و پیگیری از طریق معاونت امور اقتصادی استانداری البرز هستیم.

گزارش از شیما عبدالله خانی

انتهای پیام/

کد خبر 1403090100031
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha