توسعه کیفی و کمی زیرساخت‌های گردشگری استان سمنان

استان سمنان جاذبه‌های تاریخی و گردشگری بسیاری را در خود جای داده است. طبیعت بکر، آب‌های روان، جنگل، کویر، آسمان پر ستاره و بناهای تاریخی فاخر از جمله جاذبه‌های این استان است که می‌توان از آن به‌عنوان قاره‌ای کوچک و با تنوع اقلیمی و آب و هوایی بالا و مقصدی تازه و بکر برای گردشگران یاد کرد.

در کنار این جاذبه‌ها، زیرساخت‌های قابل ‌توجهی نیز در جای‌جای این استان برای پذیرش و اسکان گردشگران فراهم شده است. همچنین توسعه کیفی و کمی زیرساخت‌های گردشگری در این استان با جذب سرمایه‌گذار به خوبی دنبال می‌شود.

به مناسبت فرا رسیدن هفته گردشگری، گزارشی از دستاوردها، برنامه‌ها و اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری در گفت‌وگو با مهدی قاسم‌زاده سرپرست معاونت گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان ارائه می‌شود.

    \t
  • اجرای 30 پروژه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری

در حال حاضر در استان سمنان ۳۰ پروژه گردشگری در دست ساخت بوده و 1600میلیارد تومان برای این طرح‌ها هزینه شده است و تکمیل این طرح‌ها زیرساخت‌های گردشگر پذیری را برای استان به ارمغان خواهد آورد. اجرای طرح‌های گردشگری استان زمینه اشتغال مستقیم بیش از 1300 نفر را فراهم کرده و بهره‌برداری از این پروژه‌ها، ظرفیت گردشگرپذیری استان سمنان را افزایش می‌دهد.

پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان سمنان در کنار توان خوب گردشگرپذیری، توانسته‌اند ظرفیت‌های استان را نیز تقویت کنند که در این ارتباط همراهی خوب مسئولان را شاهد هستیم.

این طرح‌ها دارای پیشرفت خوبی هستند و پس از بهره‌برداری 1338 تخت به ظرفیت اقامتی استان اضافه خواهد شد. این پروژه‌ها شامل ایجاد هتل، اقامتگاه سنتی، مجتمع گردشگری، اقامتگاه بوم‌گردی، تأسیسات اقامتی و پذیرایی واقع در مجتمع خدماتی رفاهی و سفره‌خانه‌های سنتی است.

    \t
  • صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری 15 واحد تأسیسات گردشگری

صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری 15 واحد تأسیسات گردشگری، برگزاری 15 دوره آموزشی برای راهنمایان، مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی، حضور فعال در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، نمایشگاه گردشگری جهان اسلام در تهران، نمایشگاه علمی و فرهنگی رایزنان جمهوری اسلامی ایران در تهران از دیگر فعالیت‌های مهم انجام شده در این مدت است.

    \t
  • برگزاری بیش از 60 رویداد گردشگری در استان سمنان

بیش از 60 جشنواره و رویداد گردشگری در سال‌جاری برنامه‌ریزی شده بخشی از آن تاکنون اجرایی شده است.

جشنواره گردشگری «گل‌غلتان نوزاد» در امیریه دامغان، جشنواره گردشگری «امام در» در شهر کلاته رودبار دامغان، جشنواره «زمرد حبله‌رود» در شهرستان گرمسار، مشارکت در برگزاری جشنواره گردشگری تابستانه شهر شهمیرزاد، جشنواره گردشگری «سفر به توران» در شهرستان شاهرود، جشنواره گردشگری «سفر به دشت شقایق کالپوش» در شهرستان میامی، جشنواره گردشگری «آداب‌ و رسوم محلی چاشم» در شهرستان مهدی‌شهر از جمله رویدادهای گردشگری برگزار شده است.

    \t
  • تشکیل انجمن میراث‌فرهنگی و کمیته‌های گردشگری

انجمن میراث‌فرهنگی استان سمنان به ریاست استاندار سمنان و پس از ابلاغ دستور وزرای کشور و میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تشکیل شد. استاندار سمنان، رئیس انجمن، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان، قائم‌مقام و مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان به عنوان دبیر انجمن میراث‌فرهنگی استان سمنان فعالیت خواهند داشت.

انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی استان سمنان و کمیته‌های گردشگری استان سمنان نیز تشکیل شده‌اند.

    \t
  • صدور 26 فقره موافقت اصولی در حوزه گردشگری

در یک‌ سال گذشته تعداد 26 فقره موافقت اصولی از طریق سامانه موافقت اصولی برای ایجاد تأسیسات گردشگری صادر شده که در مراحل مختلف اداری برای عملیاتی شدن روند اجرایی پروژه در دست پیگیری قرار دارند. در این مدت مجوز ایجاد، اصلاح و تکمیل با حجم سرمایه‌گذاری 5944 میلیارد ریال با پیش‌بینی اشتغال 988 نفر صادر و عملیات ساختمانی پروژه‌ها آغاز شده است.

هفت پروژه ایجاد تأسیسات گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری 1107 میلیارد ریال و پیش‌بینی اشتغال 280 نفر در حال اجراست و 107 اتاق به ظرفیت اقامتی استان اضافه می‌شود.

    \t
  • ورود بیش از 2هزار گردشگر خارجی به استان سمنان

2204 گردشگر خارجی و بیش از یک ‌میلیون گردشگر داخلی در یک سال گذشته وارد استان سمنان شدند و 642 هزار و 940 گردشگر نیز در استان اقامت کردند.

در حال حاضر 15 هتل، یک هتل‌آپارتمان، یک متل و پنج مهمان‌پذیر، 94 اقامتگاه بوم‌گردی، 17 اقامتگاه سنتی، 87 خانه مسافر، پنج مجتمع گردشگری، دو گردشگری کشاورزی و اردوگاه و مرکز تفریحی سرگرمی گردشگری و گردشگری کشاورزی، 29 دفتر خدمات مسافرتی، 40 رستوران بین‌راهی، 20 سفره‌خانه سنتی و سه موسسه آموزش گردشگری در استان سمنان فعال است.

در مجموع می‌توان گفت 324 واحد تأسیسات گردشگری، با 987 اتاق و ظرفیت 3732 نفر در استان فعال است و این تأسیسات، زمینه اشتغال به کار 1268 نفر را فراهم کرده‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر 14010709863440

برچسب‌ها