بهگزارش خبرنگار میراثآریا همایش گردشگری خوراک در سده نو صبح امروز 10 مهر 1401 با حضور مهندس سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری و جمعی از مسئولان وزاتخانه در سالن همایش های صداوسیما آغاز شد.
زهرا لاریجانی کارشناس مسئول گردشگری خوراک وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مدیر اجرایی و دبیر کمیته علمی همایش در این مراسم گفت: اهمیت گردشگری در سبد هزینه کرد خانوادهها بسیار پر اهمیت است و چند صنعت را درگیر کرده است. گردشگری خوراک میتواند در جذب توریست نقش بسزایی داشته باشد و برای بازدیدکنندگانی که با فرهنگ متفاوتی پا به کشور ایران میگذارند جذابیت دارد.
او ادامه داد: گردشگری غذا در دنیا بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد دلار گردش مالی را رقم میزند و این موضوع میتواند برای سرمایهگذاران حوزه گردشگری بسته انگیزشی باشد. گردشگری آشپزی شامل تجربیات آشپزی، تورهای غذا، کنفرانسها، رویدادها و چشیدن غذاهای قومی است.
لاریجانی با بیان هدف گردشگری خوراک نیز گفت: هدف گردشگری خوراک آشنایی با فرهنگ کشورهای مختلف است و به مسافر فرصت میدهد تا منطقه محلی را کشف کرده و درباره غذا مواردی را بیاموزد. گردشگری خوراک در ایران به خاطر تعدد خوراک در کشور از لحاظ تنوع، پتانسیل بالایی برای جهانی شدن دارد و در تمام پلتفرمها قابل استفاده است و قابلیت صادرات هم دارد.
او افزود: بیش از ۸۸ درصد از گردشگران در جهان خوردن غذاهای سنتی کشورها را از مهمترین جاذبههای گردشگری میدانند، همچنین رونق گردشگری خوراک موجب رونق کسب و کار در اقامتگاهها، حمل و نقل و به طور کلی زمینهساز کارآفرینی و اشتغال در کشور شده و میتواند به عنوان میراث ناملموسی به ما کمک کند. امروزه میتوان گردشگری خوراک را قلب تپنده، جذاب و حذف ناپذیر از گردشگری دانست.
در ادامه این مراسم اریک فورد بنیانگذار و مدیر اجرایی انجمن سفر و خوراک در ارتباط ویدیویی کوتاه گفت: در سالهای آینده شاهد توسعه گردشگری داخلی و کاهش سفرهای طولانی خواهیم بود. علاوه بر این هزینه سفرهای طولانی چهار برابر از زمان شیوع کرونا بیشتر شده است و مردم بیشتر تمایل به سفرهای کوتاه دارند.
او افزود: پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۳ مدل سفرها تغییر کند و این سفرها به جای سفرهای پرهزینه به کم هزینه تبدیل میشود.
انتهای پیام/