شالبافیان: مطالبه‌گری صحیح به پیشرفت گردشگری می‌انجامد

معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه مطالبه‌گری بخش خصوصی از مسیر صحیح به پیشرفت گردشگری می‌انجامد بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های قانونی مطالبه‌گری بخش خصوصی گردشگری از دولت و مجلس شورای اسلامی در بلند مدت تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، نشست هم‌اندیشی تعدادی از فعالان و تشکل‌های گردشگری کشور با حضور علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور، مدیران این معاونت، رؤسای تعدادی از تشکل‌های گردشگری، اساتید دانشگاه و برخی از فعالان پیشکسوت صنعت در هتل سیمرغ تهران برگزار شد.

نشست‌های فعالان بخش خصوصی زمینه‌ساز برنامه‌ریزی برای آینده گردشگری می‌شود

علی‌اصغر شالبافیان بر ضرورت مطالبه‌گری تشکل‌‎های بخش خصوصی گردشگری از دولت و مجلس اشاره و تصریح کرد: اگر مطالبه‌گری بخش خصوصی به شکل درست انجام شود، می‌تواند به پیشرفت حوزه گردشگری کمک کند. زیرساخت‌های قانونی مطالبه‌گری در بلندمدت در کشور به وجود بیاید.

او افزود: جمع حاضر از افراد ریشه‌دار در این صنعت هستند، البته برخی تشکل های ملی حضور ندارند ولی به هر روی برگزاری نشست‌های اینچنینی می‌تواند زمینه‌ساز همفکری و برنامه‌ریزی برای آینده صنعت گردشگری شود.

معاون گردشگری کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر ضرورت پیشگیری از ایجاد موانع در صنعت گردشگری تاکید کرد و گفت: پیشگیری از اقدامات سلبی حتی بیشتر از اقدامات ایجابی اهمیت دارد.

شالبافیان در پایان با اشاره به اهمیت فعالیت تشکل‌ها گفت: من به نظام‌دهی و شکل‌دهی تشکل‌ها اعتقاد دارم. ما در زمان التهاب آمدیم و وظیفه داشتیم و داریم که از دامن زدن به التهاب جلوگیری کنیم.

برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادهای گردشگری در دستور کار است

در ادامه جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتلداران ایران درباره روند شکل‌گیری تشکل‌های گردشگری توضیحاتی ارائه داد و افزود برگزاری نمایشگاه‌ها و تعریف رویدادهای بزرگ صنعت گردشگری از برنامه‌های مدنظر تشکل‌های گردشگری است و عنوان کرد که این برنامه‌ها در دستور کار قرار گرفته و در آینده اجرا خواهد شد.

جلسات هم اندیشی محل هماهنگی و هم‌صدایی بخش خصوصی گردشگری


رئیس جامعه هتلداران ایران با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد هماهنگی بیشتر بین بخش‌های مختلف صنعت هستیم، بر ضرورت انسجام میان تشکل‌ها تاکید کرد و افزود:  همدلی به معنای دخالت تشکل‌ها در کار یکدیگر نیست. هر تشکل برنامه‌ها و سیاست‌های داخلی خود را دنبال می‌کند و برای هماهنگی و هم‌صدایی بخش خصوصی صنعت گردشگری و پیشبرد اهداف این صنعت در سطح کلان این جلسات هم اندیشی ضروری است.

او درباره نوع ارتباط با بخش دولتی نیز گفت: تشکل‌های گردشگری به دنبال تعامل هستند و بخشی از این تعامل مربوط به ارتباط میان روسای تشکل ها و بخش دولتی است. در واقع این تعامل به معنای دفاع از حقوق قانونی تشکل‌ها در راستای پیشبرد اهداف عالی صنعت گردشگری در آینده کشور است و در این راستا مطالبات فعالان صنعت گردشگری را به طور جدی پیگیری می‌کنیم.


گردشگری می‌تواند منجی اقتصاد کشور باشد


محمد محب خدایی، معاون اسبق گردشگری کشور نیز با بیان این‌که گردشگری می‌تواند منجی اقتصاد کشور باشد، عنوان کرد: موضوع گردشگری صرفاً موضوع تشکل‌های مستقیم و صنوفی که به عنوان اصناف گردشگری شناخته می‌شوند، نیست؛ بلکه این صنعت با بسیاری از بخش‌های کشور ارتباط دارد. گردشگری عرصه و صنعت وسیعی است که از همه ظرفیت‌ها در آن استفاده می‌شود.
معاون اسبق گردشگری کشور با اشاره به ذهنیت رایج نسبت به این صنعت در کشور گفت: ذهنیت معمول از صنعت گردشگری در ایران این است که گردشگری صنعتی یارانه‌گیر است! در حالی که این‌طور نیست، گردشگری خود تولیدکننده ثروت است و نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.


اجتماع تشکل های گردشگری زیربنایی مهم برای آینده گردشگری


هاشم اسدزاده، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک گردشگری نیز با اشاره به این‌که این نشست ها می‌تواند بسیاری از نیازها و کاستی‌های صنعت گردشگری را برطرف کند، افزود: اگرچه امروز گردشگری در رکود به سر می‌برد، اما تشکیل این جلسات می‌تواند کمک‌های زیادی به خارج شدن از این رکود داشته باشد و سنگ بنایی است که در آینده برای گردشگری مفید واقع خواهد شد.

گردشگری، صنعتی پاک و زودبازده


مسیح الله صفا رئیس جامعه هتلداران منطقه آزاد کیش نیز در بیان اهمیت صنعت گردشگری گفت: این صنعت زودبازده‌ترین و بی‌خطرترین راه تولید ثروت است. شاید کلمه صنعت یادآور دود و آلودگی باشد، اما گردشگری بدون ایجاد این آلودگی‌ها صنعتی درآمدزا، ارزآور و زودبازده است.
او بر لزوم هماهنگی بیشتر بین فعالان بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: اگر دست به دست هم بدهیم، می‌توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و من به آینده این فعالیت امید زیادی دارم.


زمینه‌سازی برای شنیدن صدای بخش خصوصی


محمدرضا مجمع، فعال گردشگری نیز به اهمیت شنیده شدن صدای بخش خصوصی از سوی بخش دولتی تاکید و ابراز امیدواری کرد که جلسات فعالان و تشکل ها بین مسئولان بخش دولتی با فعالان بخش خصوصی به طور مداوم و مستمر برگزار شود.

شالبافیان در کنار بخش خصوصی است

ابراهیم پورفرج، رئیس جامعه تورگردانان ایران بیان کرد: تجربه نشان داده است که خیلی نمی‌توان روی کمک دولت حساب کرد، ما نباید از دولت توقع زیادی داشته باشیم.
او تصریح کرد: واقعیت این است که من آقای شالبافیان را جدا از سمت دولتی که دارند، به نوعی در کنار بخش خصوصی می‌بینم. ما امید داریم با حمایت ایشان گردشگری بتواند از این شرایط سخت خارج شود.
رئیس جامعه تورگردانان ایران با بیان اینکه امسال چهارمین سال رکود گردشگری است، افزود: یکی از مواردی که می‌تواند به خروج از این رکود کمک کند، جدی گرفتن نمایشگاه‌های خارجی است، چون این نمایشگاه‌ها زمینه‌ساز ورود توریست به کشور هستند و در نتیجه موجب ارزآوری می‌شوند.


درخواست از معاونت گردشگری برای تشکیل ستاد عبور از بحران


مجید امانی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز در این مراسم گفت: ما آقای دکتر شالبافیان را نه صرفاً به عنوان مقام دولتی بلکه به عنوان دوستی می‌شناسیم که برای کمک به صنعت گردشگری آمده است.
او با بیان اینکه از معاونت گردشگری درخواست دارم هرچه زودتر ستاد عبور از بحران را تشکیل دهد، ادامه داد: در این ستاد باید افرادی که می‌توانند کمک کنند، اعم از دانشگاهیان، فعالان گردشگری و مسئولان دولتی عضو شوند. شک ندارم با تشکیل این ستاد همه کسانی که در صنعت گردشگری هستند به سهم خود کمک خواهند کرد و آن‌وقت شاهد رفع بسیاری از مشکلات از طریق فعالیت این ستاد خواهیم بود.


زیرساخت‌های قانونی قوی برای تشکل های گردشگری ایجاد شود


محسن اسلامی، رئیس سابق هیات مدیره موسسات آموزشی صنعت گردشگری کشور در این نشست بر لزوم ایجاد زیرساخت‌ها و پشتوانه‌های قانونی برای تشکل‌های گردشگری کشور تاکید کرد.
او ادامه داد: ما باید از زیرساخت قانونی قوی برخوردار باشیم تا بتوانیم با اتکا به آن حاکمیت را مجاب کنیم که نظرات تخصصی بخش خصوصی را برای پیشبرد اهداف این صنعت در نظر بگیرد و لحاظ کند. به عنوان مثال امروز در صنعت هتلداری چندهزار میلیارد سرمایه بخش خصوصی به کار بسته شده است؛ اینها سرمایه‌های ملی هستند و نباید معطل بماند. اگر ما استراتژی اساسی داشته باشیم و دولت کمک کند، کارها به درستی پیش خواهد رفت.

 

\"\"

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14010901957331

برچسب‌ها