بهگزارش میراثاریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان، اسدالله عباسی ظهر امروز چهارشنبه 5 بهمن 1401 در نشست بررسی راهکارهای ثبت رشت بخعنوان شهر جهانی صنایع دستی افزود: صنایعدستی از مزیتها و ظرفیتهای گیلان است و مدیران دستگاهها باید فرصت پیش آمده را قدر بدانند و تا حضور ارزیابان یونسکو - در اوایل اسفند ماه امسال بهمنظور ارزیابی وضعیت رشت برای ثبت بعنوان شهر جهانی صنایعدستی – مشکلات را رفع کنند و اگر در این راه به مانعی برخورد کردند من شخصا پای کار هستم.
او با اشاره به کاندید شدن رشت برای ثبت با عنوان شهر جهانی صنایعدستی گفت: صنایعدستی و هنرهایسنتی نشانگر این است گیلانیان همیشه تاریخ دارای نبوغ، نوآوری و اندیشه بودهاند؛ رشت مرکز گیلان است و همه اندوختهها و سرمایههای ما در رشت متمرکز است و اینکه این شهر جهانی شود نه یک موضوع ذهنی بلکه کاملا عینی است.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه میراث زندگی زیبای گذشتهگانمان باید حفظ شود، بیان کرد: این میراث باید به نسل نو انتقال یابد و فرزندان این سرزمین در جای جای کشور با مفاخر کشور خویش در قالب کتابهای درسی آشنا شوند.
عباسی احیا و مرمت ابنیه تاریخی، شناسنامه دار کردن همه شهرهای تاریخی استان گیلان و توجه به تولیدات، محصولات و برندسازی ظرفیتها را ضروری دانست و اظهار کرد: با این اقدام مشاغل خانگی و روستایی افزایش، مهاجرت ها معکوس و از حاشیهنشینی جلوگیری شده و با ایجاد اشتغال سطح درآمد نیز افزایش مییابد.
او با بیان اینکه ایجاد بازارچههای دائمی صنایعدستی بایستی شاخص عملکرد ارزیابی شهرداران استان باشد، تاکید کرد: زمان برای فراهم سازی شرایط ثبت رشت بعنوان شهر جهانی صنایعدستی محدود است؛ مسئولان پایکار باشند و فرصت پیش آمده را قدر بدانند تا با همکاری و هماهنگی و تلاش شبانه روزی افتخار جهانی دیگری برای استان ثبت شود.
ارز آوری با ثبت رشت بعنوان شهر جهانی صنایع دستی
مشاور معاون وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در این جلسه با بیان اینکه رشت کاندیدای ثبت،بعنوان شهر جهانی صنایع دستی شده است گفت: اگر این ثبت انجام شود ارزآوری به استان چند برابر خواهد شد.
فرزاد رشیدی با بیان اینکه امروز بزرگترین جاذبههای گردشگری بر مبنای صنایعدستی شکل میگیرد، افزود: ثبت جهانی قاسم آباد رودسر واقع در شرق گیلان بعنوان روستای جهانی صنایع دستی با محوریت چادرشب بافی، موجب شد صادرات صنایع دستی استان در سال 1399 تا 1400 ، پنج برابر شود .
او ادامه داد: رشت با ثبت جهانی در مسیر اصلی گردشگری قرار میگیرد و شهرهایی که ثبت جهانی شدهاند بازدید کنندههای خارجی آنان افزایش، و گردشگری آنها توسعه مییابد.
ارزیابان یونسکو اسفندماه به رشت می آیند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان گفت: ارزیابان یونسکو در اوایل اسفند ماه برای بررسی وضعیت شهر رشت به جهت ثبت بعنوان شهر جهانی صنایعدستی وارد گیلان میشوند.
ولی جهانی اظهار کرد: با توجه به اهمیت بالای موضوع یاد شده و رقابت استانهای دیگر در این خصوص، لازم است همه دستگاهها اجرایی استان شامل استانداری، فرمانداری و شهرداری و شورای شهر پای کار باشند تا این اتفاق مهم و مبارک هر چه سریعتر انجام شود.
او در بخش دیگری از سخنان خود به افتتاح ۷۰ پروژه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در دهه فجر امسال اشاره و تصریح کرد: این پروژه ها شامل اقامتگاههای بومگردی ،هتل و دیگر مراکز اقامتی است.
بیش از ۲۷ هزار هنرمند صنایعدستی در ۴۲ رشته مختلف تولید محصولات هنرهای سنتی گیلان مشغول به فعالیت هستند و هفت شهر و روستای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایعدستی معرفی شدهاند.
بنا به سیاستها و اولویتهای تعیین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، پس از ثبت جهانی قاسمآباد رودسر با محوریت چادر شببافی، برندسازی در سطح ملی با هدف رونق صنایع دستی در منطقه بیش از همیشه مورد اهتمام قرار گرفت و پس از معرفی "فشتکه خمام" با عنوان روستای ملی حصیربافی، شهر رشت نیز بهعنوان شهرملی رشتی دوزی و چهار روستای گیلان روستای ملی اعلام شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/