بهگزارش میراثآریا، مسئول موزههای استان گیلان گفت: ۳۴ نمونه از مجسمههای باستانی پرندگان به نمایش گذاشته شده از جنس طلا، مفرغ و سفال مربوط به تمدن و فرهنگ گیلان مکشوفه از حفاریهای استان شامل عقاب، کبوتر، اردک، نوک پهن، جغد، باکلان، خروس و باکلان است.
میثم نوائیان افزود: اهمیت پرندگان در جهان به اندازهای است که ۲ روز از نامگذاری گاهشمار جهانی در ماههای می و اکتبر به روز پرندگان مهاجر اختصاص یافته و اینک شکوه پرواز این مرغان، گیلان را بهعنوان یکی از استانهای دارای بیشترین جمعیت پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر درایران مطرح کرده و ظرفیت عظیم پرندهنگری را برای آن رقم زده است.
او ادامه داد: در همین راستا نمایش مجسمههای باستانی پرندگان به این سبب اتخاذ شده که مردم با نگاه مردمان هزاران سال پیش نسبت به پرندگان و جایگاه آنها در زندگی و فرهنگ و هنر نیاکان خویش را ببینند.
نوائیان با بیان اینکه بازدید از پرندگان باستانی برای امروز رایگان است، گفت: موزه رشت بهمدت ۱۰ روز میزبان علاقهمندان به طبیعت و میراث فرهنگی است.
پرندهنگری Birdwatching فعالیتی است بر پایه احترام به طبیعت و لذت بردن از دنیای زیبا و پر راز و رمز پرندگان؛، هر چند پرندهنگری به طور مستقل، زیرمجموعه هیچ یک از شاخههای علوم نیست اما از آنها بهره میبرد، این فعالیت بیشتر به گردشگری نزدیک است و از زیر شاخههای مهم توریسم تلقی میشود. پرندهنگری جست وجو و پیداکردن گونههای آزاد و وحشی پرندگان، لذت از تماشای آنها، در صورت امکان عکسبرداری و اضافه کردن نام و سایر مشخصات گونه به لیست مشاهدات (Life List) هر فرد است.
انتهای پیام/
نظر شما