حضور دبیرکل شورای جهانی صنایع‌دستی در هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی فجر/ راه‌اندازی سینما و رادیو سرو سیمین ۷

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از حضور دبیرکل شورای جهانی صنایع‌دستی در هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر خبر داد و گفت: این جشنواره با عنوان سرو سیمین ۷ از ۲۶ بهمن تا ۴ اسفندماه سال جاری در محل موزه ملی ایران برگزار می‌شود.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی کشور، عصر امروز دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ در نشست خبری تشریح برنامه‌های هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر که در محل سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد، با اعلام این خبر اظهار کرد: ایران کشور جشنواره‌هاست اما تمام تلاش من و همکارانم این بوده که در این جشنواره تلاش‌ها به ثمر برسد و به نتایج خوبی برسد. امسال هفتمین سال برگزاری این جشنواره است و چون عدد ۷ عدد مقدسی است این دوره را بین‌المللی برگزار می‌کنیم.

معاون صنایع‌دستی افزود: با داوران و اعضای شورای جهانی صنایع‌دستی رایزنی شده و تعدادی از آن‌ها با سفر به تهران در این جشنواره حضور خواهند یافت.

او گفت: تحقق اقتصاد‌ هویت‌بنیان چشم‌انداز اصلی این دوره از جشنواره است و امید داریم بتوانیم نوآوری‌های خوبی در این حوزه داشته باشیم. تقویت توجه و تقویت زنجیره ارزش را دنبال می‌کنیم و هشت استراتژی مهم را برای این جشنواره برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

جلالی ادامه داد: با رونمایی از تمبر، هفتمین دوره جشنواره آغاز خواهد شد و در روز افتتاحیه بازدید میدانی از بخش‌های مختلف به عمل خواهد آمد و نزدیک به ۱۵ بخش جانبی برای این دوره از جشنواره تدارک دیده شده که یکی از مهمترین بخش‌های جانبی این جشنواره، کاشت نمادین درخت سرو است. ضمن این که رادیو سرو سیمین نیز با تولید و پخش روزانه تا سه ساعت برنامه به معرفی این جشنواره می‌پردازد.

جلالی خاطرنشان کرد: این در حالی است که سینما سرو سیمین ۷ نیز به مناسبت برگزاری این دوره از جشنواره تدارک دیده شده و فیلم‌های مرتبط با حوزه صنایع‌دستی هم‌زمان با برگزاری هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر پخش خواهد شد.

او افزود: این جشنواره محلی برای گفت و گو و تعامل هرچه بیشتر آثار هنرمندان است. برای هر روز برگزاری این جشنواره یک رئیس افتخاری از میان پیشکسوتان حوزه صنایع‌دستی انتخاب شده و در هر روز کارگاه‌های تخصصی به ریاست رئیس افتخاری برگزار خواهد شد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه این نشست خبری اظهار کرد: با رایزن‌های فرهنگی کشورهای مختلف نیز مکاتبه و رایزنی شده و از آن‌ها برای حضور در جشنواره و بازدید از نمایشگاه آثار جشنواره دعوت شده است.

جلالی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای این جشنواره تدارک دیده شده و در روز جهانی صنایع‌دستی در خرداد ۱۴۰۲، نتایج و ثمره این جشنواره را برداشت خواهیم کرد.

معاون صنایع‌دستی کشور اضافه کرد: در کنار برگزاری جشنواره‌های صنایع‌دستی که در داخل برگزار می‌کنیم، هنرمندان ما نیز در جشنواره‌های بین‌المللی در خارج از کشور حضور می‌یابند. هنرمندان ما این قابلیت را دارند و با قدرت در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف بین‌المللی حضور می‌یابند.

جلالی خاطرنشان کرد: دانش‌بنیان‌تر از صنایع‌دستی وجود ندارد، تمام آثار نمایشگاه ملی صنایع‌دستی دانش‌بنیان هستند. خبرنگاران باید صدای صنایع‌دستی باشند و کارهای خوب این حوزه باید به صورت وسیع و گسترده تبلیغ و معرفی شود.

توجه به بانوان و اقوام مختلف در جشنواره سرو سیمین ۷

ویدا توحدی مدیرکل دفتر حمایت از آموزش و ترویج صنایع‌دستی نیز در این نشست خبری گفت: در این دوره از جشنواره توجه ویژه‌ای به بانوان شده است و به منظور معرفی اقوام محتلف کشور، اقوام با لباس‌ها و پوشش محلی خود شرکت می‌کنند.

او افزود: همچنین مدرسان درجه یک برای کارگاه‌های تخصصی این دوره از جشنواره دعوت شده‌اند و داوران شناخته شده از جمله مهدی کشاورز افشار، محمدتقی عاشوری، یوسف صمدی بهرامی، مهدی محمدی از ایران و ایتی سینگ و آسیف شیخ از هندوستان و ژوزف لو از سنگاپور به‌عنوان داور خارجی در این دوره از جشنواره حضور دارند.

او افزود: هند، عمان، سنگاپور، فلسطین، کویت و ...  از جمله کشورهای شرکت‌کننده بین‌المللی در این دوره از جشنواره هستند و ۵۰ اثر خارجی از کشورهای گوناگون به دست ما رسیده است. ضمن این که بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده شش نسل از یک خانواده کلاش‌باف از استان کردستان در این جشنواره حضور خواهند داشت. مسن‌ترین کلاش‌باف این خانواده ۱۰۷ سال و کوچکترین آن‌ها ۱۳ سال سن دارد.

اجرای موسیقی اقوام در طول برگزاری نمایشگاه

نادر زینالی رئیس کمیته استان‌های این جشنواره نیز در این نشست خبری گفت: از گروه‌های هنری استان‌های مختلف برای حضور در این دوره از جشنواره و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در طول برگزاری نمایشگاه آثار جشنواره دعوت شده است. ضمن این که از هر استان ۲۰ هنرمند صنایع‌دستی در این دوره از جشنواره حضور خواهند یافت.

هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر با عنوان سرو سیمین ۷ از ۲۶ بهمن تا ۴ اسفند در محل موزه ملی ایران برگزار می‌شود. شش دوره از این جشنواره به صورت ملی برگزار شده و امسال برای اولین بار به صورت بین‌المللی برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با آثار این جشنواره می‌توانند به سایت جشنواره به آدرس www.ssfajr.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011124622624

برچسب‌ها